Zagrebačka policija još nije pronašla opasnog srpskog kriminalca

POLICIJA još nije pronašla Milana Ristića, naoružanog i opasnog osumnjičenika iz SCG koji je sinoć pobjegao sa zagrebačkog Županijskog suda i pritom svladao zatvorskog čuvara i policajca te im oteo pištolje, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

U Operativno-komunikacijskom centru (OKC) zagrebačke policije kažu da za 25-godišnjim bjeguncem intenzivno tragaju te da je svim policijskim upravama u Hrvatskoj, uz detaljan opis, javljeno da je riječ o naoružanoj i opasnoj osobi.

Zagrebačka policija je odmah nakon Ristićeva bijega sa suda, oko 21 sat, pokrenula operativnu akciju Krug, odnosno blokirala sve izlaze iz grada i kontrolirala sve vozače i osobe koje odgovaraju opisu bjegunca, no on do sada nije pronađen.

Po riječima dežurnog voditelja OKC-a Zdravka Svirčića, policija je sinoć dobila dojavu da je bjegunac viđen u vlaku za Dugo Selo, no ispostavilo se da je riječ o osobi koja je vrlo slična Ristiću za kojim je MUP SCG raspisao međunarodnu tjeralicu zbog krivotvorenja isprava i ilegalnog posjedovanja oružja.

Po policijskom opisu, Ristić je visok između 185 i 190 centimetara, jače je tjelesne građe, crne kratke kose, a na ruci ima tetovažu. U trenutku bijega bio je odjeven u sivu majicu bez rukava, plave traperice i tenisice "Nike".

Milan Ristić, rođen u Pančevu, s prebivalištem u Beogradu, jučer je poslijepodne na temelju tjeralice uhićen u Novom Zagrebu. Policija ga je oko 20,30 sati privela u Istražni centar u zgradi zagrebačkog Županijskog suda na Zrinjevcu, gdje su ga preuzela dvojica pravosudnih policajaca. Dok je čekao na ispitivanje kod dežurnog suca, Ristić je zatražio da ga puste na toalet, što je pravosudni policajac dozvolio. Kako se dulje vrijeme nije pojavljivao, policajac je krenuo u toalet, a u tom trenutku ga je Ristić napao, pretukao i uzeo mu pištolj.

Po pisanju današnjeg dnevnog tiska, Ristić je potom stjerao pravosudne policajce u prostoriju u koju se dovode osumnjičenici, a domaru suda, koji je naišao, pritom je navodno držao pištolj na čelu. Svirčić je, pak, kazao kako se u policijskom izviješću ne navodi da je u događaju sudjelovao i domar suda.

Ristić se potom zaletio u sobu istražnog suca, u kojoj je bio vozač suca. Bjegunac je samo protrčao kroz sobu, koja se nalazi u visokom prizemlju, i skočio kroz prozor s oko tri metra visine na ulicu. Na Zrinjevcu je naletio na temeljnog policajca, udario ga drškom pištolja u glavu i uzeo mu pištolj. Potom je naišao na prolaznika kojemu je uz prijetnju pištoljem uzeo oteo biciklu i pobjegao u nepoznato.

Napadnuti zatvorski čuvar i policajac lakše su ozlijeđeni, a pomoć im je pružena u bolnici.

Pomoćnika ministrice pravosuđa i ravnatelj Uprave za zatvorski sustav Ivan Damjanović sinoć je ispred zgrade suda najavio da će se provesti istraga je li bilo propusta u osiguranju, odnosno postupanju pravosudne policije.

Pročitajte više