Zagrebačka policija noćas dva puta u potjeri za alkoholiziranim vozačima

ZAGREBAČKA policija noćas je čak dva puta sudjelovala u potjerama. Prvi put od policajaca je bježao alkoholizirani 27-godišnjak koji je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, a drugi put 19-godišnjak, također u alkoholiziranom stanju.

Kako je izvijestila PU zagrebačka, u prvom slučaju oko 1.55 sati vozilo marke Opel Astra zagrebačkih registracijskih oznaka zaustavilo se na znak crvenog svjetla na raskrižju Avenije Dubrovnik i ulice Trnsko. Nakon što su se policijski službenici sa službenim vozilom zaustavili iza njega zbog crvenog svjetla na semaforu, isti je naglo startao i prošao kroz raskrižje iako je na semaforu još uvijek bilo crveno svjetlo.

Policijski su službenici uz svjetlosnu i zvučnu signalizaciju krenuli u potjeru za vozilom koji je tijekom bijega ponovno u nekoliko navrata prošao kroz raskrižja na znak crvenog svjetla.

Nakon što se Opel zaustavio na Barčevom trgu trojica su muškaraca napustila vozilo i počela bježati.

Policijski službenici su im prišli i zbog sprječavanja bijega uporabili sredstva prisile-tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje nad 27-godišnjim vozačem te dvojicom muškaraca koji su s njim bili u automobilu. Trojica su izgrednika odvedena policijsku postaju gdje je utvrđeno da su svi pod utjecajem alkohola. Vozaču je izmjerena koncentracija alkohola od 1,53 promila u krvi, a putnicima 0,92  i 1,45 promila. Vozač je odveden dežurnom sucu za prekršaje.

Alkoholizirani 19-godišnjak prošao kroz crveno, pobjegao  pa vrijeđao policajce

Nešto kasnije, oko 3.25 sati na području Trešnjevke, od policijskih je službenika kroz naselje Prečko bježalo vozilo marke VW Golf zagrebačkih registracijskih oznaka koje je prethodno prošlo kroz crveno svjetlo na semaforu.

Nakon što je VW Golf zaustavljen u Ulici Marijane Radev, zbog sprječavanja daljnjeg bijega policijski su službenici uporabili sredstva prisile i sredstva za vezivanje nad 19-godišnjim vozačem koji ih je tom prilikom pod utjecajem alkohola (1,81 promila u krvi) vrijeđao i omalovažavao, stoji u policijskom priopćenju.

Vozač je doveden u službene te će nakon prekršajne obrade biti odveden u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do uredovnog vremena suca za prekršaje.

Foto: Arhiva

Pročitajte više