Zagrebačka policija osumnjičila Zorana Grbavca za ubojstvo Kasala

ZAGREBAČKA policija je Zorana Grbavca (35), koji se danas popodne predao nakon petodnevna bijega, osumnjičila za prošlotjedno ubojstvo Tonija Kasala (26).

"Nakon obavijesnog razgovora Grbavac je uhićen i osumnjičen za ubojstvo Kasala", kazala je za Hinu glasnogovornica zagrebačke Policijske uprave Gordana Vulama. Dodala je da se nad uhićenikom nastavlja kriminalistička obrada nakon koje će biti sproveden u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda, najvjerojatnije sutra.

Glasnogovornica Vulaam nije željela otkriti što je Grbavac nakon predaje u nazočnosti odvjetnika rekao policiji i na osnovi kojih dokaza je osumnjičen za ubojstvo.

Kasalo je u petak teško ranjen vatrenim oružjem u prsa u konobi "Gajeti", gdje je navodno bio u društvu s Grbavcem. Nakon toga je sjeo u Grbavčev automobil i zabio se u ogradu Autocentra "Maksimir". Vozilom Hitne pomoći prebačen je u bolnicu i ubrzo je preminuo.

Policija je nakon dojave iz bolnice došla na mjesto događaja, no nije pronašla automobil, a po izjavama očevidaca, nakon udara vozila u ogradu, iz njega su izišli muškarac i žena.

Iste je noći automobil pronađen pred Grbavčevom kućom koji je od tada bio u bijegu. I on je, kao i Kasalo, policiji otprije poznat zbog više nasilničkih kažnjivih djela i zlouporabe droga.

Ljetos je pod njegov automobil podmetnut eksploziv, a počinitelj do danas nije pronađen.

Pročitajte više