Zagrebačka policija uhitila petoricu dilera

U ZAGREBU je uhićeno petoro dilera kokainom, izvijestila je PU zagrebačka na konferenciji za novinare.

Službenici Odjela kriminaliteta droga jučer su izvršili kriminalističku obradu nad četvoricom hrvatskih državljana, te nad jednom osobom koja ima hrvatsko i slovensko državljanstvo zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zloporabe opojnih droga.

Utvrđeno je da je prvoosumnjičeni 39-godišnjak Dario M. nabavljao veće količine kokaina radi preprodaje, nakon čega su ga dileri u stanu 27-godišnjeg Marka P. na području Črnomerca miješali s punilom i prodavali na zagrebačkom narko-tržištu.

Treće osumnjičeni je 27-godišnjak Janez Ž. koji je u studenom prošle godine kupio kokain od nepoznate osobe na području Kutine. Novac za kupnju dobio je od 38-godišnjeg Gorkog G. koji ga je sakupio zajedno s 38-godišnjim Predragom D.

Dio droge koju je kupio Janez je dalje sam preprodavao, a dio je dao 33-godišnjem Mladenu V. koji je zbog dilanja na trešnjevačkom području priveden 4. studenog prošle godine.

Početkom veljače policija je izvršila pretres osobnog automobila koji je u vlasništvu drugoosumnjičenog Marka P. i pronašla 0,1 gram kokaina, dok je u stanu na Črnomercu pronađeno 2,86 grama kokaina i 1590,06 grama punila.

Protiv svih pet osumnjičenih podnesena je kaznena prijava. Tri osumnjičena privedena su istražnom sucu, a Gorki G. i Predrag D. trenutno nisu dostupni. Pretresom obiteljske kuće koja pripada Gorkom pronađena su dva revolvera i pet komada streljiva.

P.V.

Pročitajte više