Zagrebačka policija zaustavila vozača pa kod njega našla travu i dvije Zolje

Foto: PU zagrebačka

ZAGREBAČKA policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom i 27-godišnjakom.

Naime, njih su jučer u Mercedesu slatinskih registracija oko 15 sati u Sesvetama na Kobiljačkoj cesti zaustavili policajci. Automobilom je upravljao 31-godišnjak, dok je 27-godišnjak bio na mjestu suvozača.

Suvozač iz auta bacio kilu trave

Policajci su pregledom vozila iza prednjih sjedala uočili dva raketna bacača, tzv. Zolje, te je prilikom daljnjeg postupanja 27-godišnjak iz auta bacio plastičnu vrećicu u kojoj se nalazio oko kilogram marihuane.

S obzirom na pronađene Zolje, na mjesto događaja došli su i policijski službenici Protueksplozijske službe i krim-tehničar.

Policija otkrila još 10 grama trave

Nadalje, radi sumnje u počinjenje kaznenih djela "Nedozvoljeno posjedovanje, izrada, i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari" i "Neovlaštena proizvodnja i promet drogama" nad obojicom muškaraca provodi se kriminalističko istraživanje, dok je vozilo prevezeno na službeni prostor PU zagrebačke.

Kriminalističkim istraživanjem pretraženi su osobni automobil i domovi na adresama prebivališta osumnjičenih muškaraca te je u kući kojom se koristi 31-godišnjak pronađeno 10 grama marihuane.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, izvijestila je policija.

Pročitajte više