zagrebačka praizvedba Sedlarove filmske komedije "Sjećanje na Georgiju"

Zagrebačka praizvedba filmske komedije Jakova Sedlara "Sjećanje na Georgiju", najgledanijega prošlogodišnjeg filma u Hrvatskoj, održat će se u petak, 26. rujna, u kinu "Broadway". L

Besplatne predstave organizirat će se, također u 22,30 sati, u tome kinu Kaptol Centra i 27. i 28. rujna.

"Gledatelji će na ulazu dobiti ceduljicu s imenom i brojem žiroračuna Željke Jurić, kako bi pomogli jednoj povratničkoj obitelji u Vukovar, koja se lani sa šestero djece vratila u taj grad", izjavio je redatelj filma Jakov Sedlar.

Film "Sjećanje na Georgiju", u kojemu glume Boris Miholjević, Almira Osmanović, Đuro Utješanović, priča je o kazališnoj samoći humoristično ispričana.

Dosad se taj film prikazivao u Osijeku, Karlovcu, Šibeniku, Splitu, Dubrovniku, Varaždinu i drugdje.

Jakov Sedlar, koji dovršava dokumentarni film o poznatom zapovjedniku izraelskoga zrakoplovstva Mottiju Hodu, koji je preminuo nakon teške bolesto početkom ljeta, upravo snima film "Cro-mora", inspiriran televizijskom emisijom Željka Malnara "Nightmare stage" i njezinim likovima.

"Taj je film priča o Hrvatskoj i do kraja listopada bit će u kinima", izjavio je Sedlar, dodavši kako je snimio 70 posto filmskoga materijala, među ostalim, u Zagrebu, Puli, na Brijunima, Dubrovniku i Splitu.

U filmu glumi Malnarova ekipa i nekoliko glumaca, izjavio je dodavši kako će u "Cro-mori" nastupiti i jedan od najpoznatijih bivših američkih košarkaša Dennis Rodman.

Pročitajte više