Zagrebačka Skupština prihvatila rebalans proračuna

Zastupnici Zagrebačke gradske skupštine prihvatili su danas drugi rebalans ovogodišnjeg proračuna Grada Zagreba, a kojim se proračunski iznos od 5,185 milijardi kuna smanjuje za 35 milijuna kuna. L

Za taj je prijedlog, nakon cjelodnevne rasprave, glasovalo 26 gradskih zastupnika vladajućeg SDP-a, te oporbenih - SIN-a, HN-a te Zdravko Tomac iz HSD-a i nezavisni vijećnik Ivan Valek. Suzdržano je bilo sedam HNS-ovaca, koalicijskih partnera SDP-a, a protiv 12 oporbenih zastupnika HDZ-a, HSP-a, HIP-a i HB-a.

Pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić pojasnio je da se proračun mora smanjiti zbog odluke Vlade o zabrani zaduženja lokalnoj upravi i samoupravi sa dosadašnjih tri na dva posto od ukupnih prihoda na cijeloj razini države.

Na skupštini je među ostalim prihvaćeno smanjenje cijena jaslica sa 400 na 200 kuna.

Sjednica gradske Skupštine počela je jutros i trajala je do večeri. Na aktualnom satu, koji je održan bez nazočnosti gotovo svih SDP-ovih zastupnika koji su otišli sa sjednice da bi nazočili predaji ključeva stanova braniteljima u Malešnici, oporbeni zastupnici pitali su i što gradska vlast poduzima u stanogradnji.

Zastupnik Hrvatskog bloka Radoslav Dumančić pitao je što je sa jeftinim stanovima, Studijom stanogradnje, ustvrdivši i da je tri četvrtine prostora blokiran za gradnju pa je jasno da se povećava cijena gradnje stanova. Zastupnik Tomislav Jelić (HB) rekao je da je Grad dao pet milijuna kuna Jarunu za vađenje lopoča te je gradonačelnici poklonio suvenir žabu koja plazi jezik i sjedi na lopoču, kao simbol, rekao je, kako se "plazi jezik poreznim obveznicima".

(Hina) xbma ymć

Pročitajte više