Zagrebački HDZ-ovac žestoko napao Jandrokovića

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

ZAGREBAČKI HDZ-ovac Ivan Kujundžić, jedan od kandidata za potpredsjednika HDZ-a na predstojećim izborima, žestoko se obrušio na Gordana Jandrokovića. Kujundžić struji koja trenutno vodi HDZ zamjera to što stranačke obljetnice, kako smatra Kujundžić, koristi za vlastitu samopromociju.

Zbog toga je jutros medijima poslao priopćenje u kojem se konkretno obraća Jandrokoviću.

"Poštovani gospodine, Glavni tajniče Gordane Jandrokoviću, kao običan član i utemeljitelj HDZ-a, i kao jedan u kandidacijskom postupku za potpredsjednika HDZ-a, rezolutno tražim od Vas i svih tajnika naših lokalnih organizacija da zaustavite praksu obilježavanja naših obljetnica u vrijeme izborne kampanje.

Poglavito, ako su Vam one agitpropi i apologetika, prigoda za pogodovanje kandidatima jedne grupe. Navedeno je licemjerno i nedopustivo u demokratskoj praksi i društvu.

Kaže da se bore oko prikupljanja potpisa

U ovom vremenskom periodu dok se izmučeni borimo sa složenošću postupka oko prikupljanja potpisa, kojeg ste nam priredili, izluđujući članstvo, vrijedne obične ljude s temeljnih, općinskih i gradskih razina, iskoristimo naše obljetnice, kako bismo omogućili prikupljanje potpisa za sve kandidate bez iznimke i pogodovanja. Ljudi s terena zbog spomenute prakse svakodnevno prigovaraju. Ne zaboravite, naše djelovanje i ponašanje izloženo je ne samo članstvu već i sudu javnosti što može imati za negativne posljedice po ionako narušeni ugled.

Učinimo sve da ovaj izborni proces bude festival, a ne karneval demokracije. Preispitajmo savjest, budimo dostojanstveni", piše Kujundžić.

Pročitajte više