Zagrebački HNS-ovci: Realizacija naših projekta u Gradskom poglavarstvu je blokirana

RAD zagrebačkog HNS-a u Gradskom poglavarstvu Zagreba odnosno realizacija projekata koji se pripremaju u gradskim uredima pod vodstvom HNS-ovih pročelnika, sukladno koalicijskom sporazumu sa zagrebačkim SDP-om, blokirana je, ustvrdio je danas glasnogovornik HNS-a Boris Blažeković, nakon konferencije za novinare Gradske organizacije te stranke.

Pritom je upozorio kako se mnogi prijedlozi zagrebačkih HNS-ovaca stopiraju u Tajništvu Poglavarstva ili pak preglasavaju na samoj sjednici. Zbog toga su odlučili, nakon svake sjednice Poglavarstva, javno objaviti što su predložili, a nije uvršteno u dnevni red.

Blažeković je izvijestio i kako su Gradskoj skupštini i Poglavarstvu uputili zahtjeve za razrješenje svih članova raznih odbora i drugih gradskih tijela i društava koji su nekad bili članovi HNS-a, a nedavno su izašli iz stranke, zajedno s nekadašnjim predsjednikom zagrebačkog HNS-a Mislavom Žagarom.

U međuvremenu, u zagrebačkom HNS-u su saznali za dopis iz gradskog SDP-a u kojem se protive tim smjenama, pa su zatražili zajednički sastanak sa SDP-ovcima.

Glasnogovornik HNS-a je napomenuo kako je HNS izabrao 10 novih predsjednika podružnica, osim u Novom Zagrebu-Zapad, te najavio da će u travnju biti izabrana i nova osoba za čelno mjesto zagrebačkih HNS-ovaca.

Pročitajte više