Zagrebački razbojnici jučer "odradili" više od 50 krađa

ZAGREBAČKA policija je izvijestila kako su na području PU zagrebačke jučer evidentirana 53 kaznena djela, među kojima je i pet razbojničkih krađa. Ostala kaznena djela su većinom manje krađe i provale.

Jučer je oko 9.40 sati, u Gajevoj ulici, u prodavaonici u vlasništvu poduzeća iz Splita, nepoznati je počinitelj, uz upotrebu fizičke snage i prijetnju nožem, počinio razbojstvo nad 23-godišnjim zaposlenikom. Razbojnik je ukrao novac, a potom i bicikl, kojim se odvezao iz prodavaonice. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Oko 14.30 sati je u Ilici opljačkana poslovnica Hrvatske lutrije. Uz prijetnju pištoljem, nepoznati je lopov počinio razbojstvo nad 56-godišnjom zaposlenicom. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Oko 19 sati je u Harambašićevoj ulici opljačkana trgovina s prehrambenim proizvodima. Kako navodi policija, nepoznati muškarac i žena su ušli u trgovinu. Ona je u torbu stavila razne artikle, većinom slatkiše, a kad je 20-godišnja prodavačica zatražila da ih izvadi iz torbe, muškarac i žena su je fizički napali i dali se u bijeg. Materijalna šteta nije utvrđena.

Oko 19.30 sati je u Trnskom opljačkana trgovina. Nepoznati lopov, maskiran kapom i sunčanim naočalama, uz prijetnju pištoljem, počinio je razbojstvo nad 45-godišnjom zaposlenicom. Materijalna šteta iznosi oko tisuću kuna.

Otprilike u isto vrijeme je opljačkana i trgovina u Heinzelovoj ulici. Dvoje lopova, nepoznati muškarac i žena, iskoristili su nepažnju 43-godišnje zaposlenice i ukrali su nekoliko boca skupih alkoholnih pića. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina kuna.

Oko 23 sata su u Ulici Ivana Šibla, u tobacco shopu u vlasništvu 57-godišnjakinje, dvojica razbojnika, maskirani kapama i sunčanim naočalama, uz prijetnju pištoljem, opljačkali 31-godišnju zaposlenicu. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina kuna.

I.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više