Zagrebački SDP se uspio posvađati i oko glasačkog listića, Berinog kandidata nakitili titulama

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

NAJNOVIJE probleme u SDP-u, stranci koja se voli smatrati ozbiljnom, ali to već dulje nije, izazvao je glasački listić na izborima za predsjednika zagrebačkog SDP-a.

Na uzorku glasačkog listića, naime, ime malo poznatog Denisa Hrestaka, kojeg podržava predsjednik SDP-a Davor Bernardić, osvanulo je nakićeno njegovim akademskim titulama. 

Imena ostalih kandidata Alena Čička, Aleksandre Kolarić, Gordana Marasa i Rade Nesvanulice ostala su bez akademskog makeovera i uz njih su stajali samo redni brojevi, dok je s broja dva na listiću stršalo: "Mr. sc. Denis Hrestak, dipl. ing."

Nakon što se pobunila Kolarić, promijenili su listić

To je zasmetalo Aleksandri Kolarić koja se odlučila požaliti izbornoj komisiji zagrebačkog SDP-a. 

Nazvali smo Ivana Leškovića, predsjednika izborne komisije gradskog SDP-a, da vidimo kakvi to problemi opterećuju zagrebački SDP i hoće li izborni listić doista izgledati tako. 

"Mi smo pisali titule kandidatima koji su to naveli na prijavnom listu. Od kandidata za predsjednika gradskog odbora to je naveo samo Denis Hrestak. Nakon prigovora Aleksandre Kolarić, Hrestak je povukao svoje titule i promijenili smo glasački listić. Sad se tiska konačna verzija glasačkih listića na kojem više nema Hrestakovih titula", rekao je nam je Lešković i dodao da komisija radi u korist svih kandidata.

Kandidat kojem je sklon Bernardić, dakle, dosjetio se genijalne ideje i svoju kandidaturu nakrcao svojim akademskim titulama koje su njegovi kolege onda revno prenijele i na glasački listić.

Drugim kandidatima valjda nitko nije rekao da se pohvale svojim akademskim postignućima ili nisu toliko marili za to pa je pored njihovih imena ostala bjelina. 

Stvar će spasiti tiskara koja će tiskati nove listiće i sačuvati primirje u zagrebačkom SDP-u. Barem do prekosutra kada se održavaju izbori. 

 

 

Pročitajte više