Zagrebački solisti nastupili u Bernu

ZAGREBAČKI solisti i čuveni bariton Leo Nucci sinoć su u Bernu, u sklopu turneje po Švicarskoj (Ženeva, Luzern, Basel, Bern i Zuerich), održali koncert.

Koncert je održan u koncertnoj dvorani kuće Kultur Casino Bern, a u organizaciji koncerta, uz koncertnu agenciju DTC Classics Bern te financijsku potporu Švicarskih pošta i drugih sponzora, sudjelovalo je i Veleposlanstvo RH u Švicarskoj.

Publika koja je ispunila dvoranu do posljednjeg mjesta, uživala je u prekrasnim izvedbama klasičnih opernih arija, kao i osebujnim obradama filmske glazbe, sve u izvedbi Zagrebačkih solista i Lea Nuccija, poprativši njihov nastup ovacijama i višekratnim traženjem izlazaka umjetnika na bis.

Nakon koncerta, hrvatski veleposlanik u Švicarskoj Mladen Andrlić priredio je prijam za visoke uzvanike iz javnog, političkog i gospodarskog života Berna kao i za predstavnike diplomatskog zbora na čelu s apostolskim nuncijem, a pozvani su bili i izvođači.

Tim su koncertom i cjelokupnom turnejom po Švicarskoj Zagrebački solisti zasigurno i više nego uspješno proslavili pedesetogodišnjicu djelovanja, što će zaokružiti koncertom u Zagrebu, najavljenim za 5. siječnja 2004.

Pročitajte više