Zagrebačko poglavarstvo isplatit će 760 tisuća kn za zastupanje u zemljišnoknjižnom upisu nekretnina kupljenih od Zagrepčanke

Zagrebačko Gradsko poglavarstvo na današnjoj je sjednici odobrilo sklapanje ugovora o zastupanju i naknadi troškova od 760 tisuća kuna (100 tisuća eura) u kunskoj protuvrijednosti za rad punomoćnika u zastupanju Grada radi rješavanja zemljišnoknjižnog upisa nekretnina kupljenih od tvrtke Zagrepčanka d.d. u stečaju u Heinzelovoj ulici. L

Rok do kada bi to trebalo biti učinjeno je najkasnije do 15. lipnja ove godine, a jedini razlog za produljenje tog roka može biti nepostizanje nagodbe između tvrtki Zagrepčanka i Krma (obje u stečaju), a koji se nalazi na Visokom trgovačkom sudu.

Odgovarajući na upit novinara zašto je za taj posao angažiran odvjetnik, kada Grad za to plaća Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO), tajnik Poglavarstva Vidoje Bulum rekao je da je to učinjeno kako bi se to što prije riješilo budući ŽDO ne može osigurati jednog službenika da se bavi samo tim predmetom. Grad Zagreb ŽDO godišnje plaća oko 6,9 milijuna kuna godišnje.

Bulum je također ustvrdio da je za taj posao dogovorena relativno povoljna cijena, jer bi prema vrijedećim odvjetničkim tarifama taj posao koštao daleko više.

Upitan na koji je način odabran za taj posao odvjetnik Almir Dervišbegović, Bulum je odgovorio da je to učinjeno na temelju preporuke i njegove stručnosti te iskustva na tim poslovima.

U raspravi o davanju u zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta zamjenik zagrebačke gradonačelnice Milan Bandić zatražio je da se napravi analiza naplaćenog.

Poglavarstvo je prihvatilo Izvješće o provedenim upisima učenika u 1. razred srednje škole i prijamu u učeničke domove grada Zagreba školske godine 2003/04. Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje i šport Ivica Lazanja iznio je podatke o smanjenju upisanih u prve razrede srednjih škola zbog smanjenog broja svršenih osnovnoškolaca i priljeva učenika iz drugih gradova. Uočljivo je povećanje broja upisanih učenika u prve razrede osnovnih škola, pa se kroz nekoliko godina može očekivati zaustavljanje trenda smanjenja broj upisanih u srednje škole. Po njegovim riječima izuzetno je dobar interes za upis u jedinstveni model obrazovanja, a manje u dvojni sustav i klasične gimnazije.

Ti će se pokazatelji koristiti u izradi planova upisa za sljedeću školsku godinu, rekao je Lazanja.

Poglavarstvo je, među ostalim, iz tekuće pričuve Gradskog proračuna odobrila isplatu 30 tisuća kuna za organizaciju manifestacije Tjedan Janjeva Zagrebu, isti iznos za potporu pokrića troškova obilježavanja 100 godina sporta na zagrebačkom sveučilištu, te 32 tisuće kuna za financijsku potporu održavanju 36. klizačkog natjecanja Zlatna pirueta Zagreba

(Hina) xdm yaz

Pročitajte više