Zagrebačko Poglavarstvo o dodjeli prostora udrugama

ZAHTJEV zagrebačke gradonačelnice da se izvan snage stavi odluka Gradskog poglavarstva o dodjeli prostora Studentskoj udruzi zelenih danas je skinut s dnevnog reda sjednice zbog neusuglašenosti njenog stajališta sa stajalištem članova Poglavarstva.

Gradonačelnica Vlasta Pavić je kazala da je zatražila poništenje nedavne odluke o dodjeli prostora toj udruzi jer smatra neprimjerenim da se udruzi osnovanoj prije tri-četiri mjeseca i koja se bavi organiziranjem tuluma daje atraktivni prostor u središtu grada (108 četvornih metara u Praškoj ulici).

"Moj je prijedlog bio legitiman i osnovan, ali ako je većina članova Poglavarstva htjela da se to skine s dnevnog reda, i to podržavam", rekla je gradonačelnica Pavić, ali nije željela davati nikakve političke komentare na upit novinara zašto su članovi Poglavarstva iz redova SDP-a tražili da se njen prijedlog povuče.

Gradonačelnica je od Ureda za upravljanje imovinom zatražila dokaz o vlasništvu tog prostora kako bi se vidjelo je li uopće u gradskom vlasništvu. Također je zatražila da se za sve udruge koje traže gradski prostor, a takvih je godišnje oko 1000, navedu i podaci tko ih je i kada osnovao.

"O gradskom budžetu smo raspravljali mirno, a sada će takva stvar puniti novinske stupce", rekla je Andrea Zlatar, članica Gradskog poglavarstva zadužena za kulturu dodavši pritom da kulturne udruge pri dodjeli gradskih prostora ne prolaze sjajno.

Članovi Poglavarstva odlučili su dati na korištenje stan za službene potrebe Uredu Predsjednika za službeno zbrinjavanje djelatnika. Prihvaćen je i prijedlog o zajedničkom zakupu poslovnog prostora u Teslinoj između Grada Zagreba kao zakupodavca i suzakupaca M.M. Boban-Boban d.o.o. i Nike Kranjčara.

Produžen je i zakup većini športskih objekata. Zamjenik zagrebačke gradonačelnice Stipe Tojčić je pritom zatražio da se podnese izvještaj o statusu dvorana Boćarskog doma i Cibone.

Danas je odlučeno i da se sa 650 na 700 kuna mjesečno poveća sufinanciranje Grada Zagreba po djetetu upisanom u neku od privatnih predškolskih ustanova, što će se početi primjenjivati od 1. siječnja 2005.

Gradskim zaposlenicima bit će isplaćena božićnica od 1200 kuna neto i 400 kuna u naravi te dar djeci od 400 kuna.

Pročitajte više