Zagrebačko Poglavarstvo odobrilo 2000 kuna regresa zaposlenima u gradskim službama

ZAGREBAČKO Poglavarstvo na današnjoj je sjednici odobrilo isplatu regresa od 2000 kuna neto za korištenje godišnjeg odmora zaposlenima u gradskim uredima, službama, zavodima, ustanovama kulture, Javnoj vatrogasnoj postrojbi, javnim ustanovama u predškolskom odgoju i naobrazbi te skrbi o djeci predškolske dobi kao i onima koji obavljaju poslove za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina Grada Zagreba.

Za isplatu regresa Poglavarstvo je iz gradskog proračuna, iz pozicije "ostali rashodi za zaposlene" osiguralo oko 10 milijuna kuna.

Poglavarstvo je među ostalim odobrilo i financijsku potporu od oko 1,9 milijuna kuna za investicijsko održavanje građevinskih objekata stadiona Maksimir. Za nabavu novih vitrina za stalni postav i za adaptaciju dvorišnog paviljona Muzeju za umjetnost i obrt odobreno je oko 1,5 milijuna kuna. Koaliciji Roma Hrvatske-Kruh odobreno je 72.300 kuna za organizaciju programa Romski svibanj 2005., a za organiziranje 4. kongresa Hrvatskog neurološkog društva 75.000 kuna. Oko 54.000 kuna odobreno je RŠC Jarun za ugradnju rampe na ulazu u Višeosjetilni park za osobe s invaliditetom.

Pozajmica od 600.000 kuna na rok otplate od pola godine odobrena je Podružnici sindikata gradske uprave Grada Zagreba za sanaciju krova u odmaralištu u Crikvenici i Novom Vinodolskom.

S dnevnog reda današnje sjednice zagrebačkog Poglavarstva, na prijedlog zamjenika gradonačelnice Milana Bandića povučena je točka o prijedlogu zaključka o davanju suglasnosti na korištenje cestovnog zemljišta za HEP-toplinarstvo radi izgradnje, održavanja i zamjene parovoda do stadiona Maksimir. Povlačenje te točke izazvalo je malu raspravu između Bandića i pročelnika Gradskog ureda za izgradnju grada Nenada Crnića kojemu je Bandić rekao neka sjednicu ne opterećuje proteklim četverogodišnjim mandatom.

Crnić je nakon sjednice novinarima izjavio da je Povjerenstvo za dovršenje stadiona Maksimir donijelo odluku da se kao energent koristi plin, a da sada HEP radi parovod za KBC Rebro pa je Gradu ponudio da parovod kroz prometnice dovede do Maksimira. Novinarima je odgovorio da ne zna zašto je ta točka skinuta s dnevnog reda, jer je prethodno prihvaćena točka o osnivanju prava služnosti Gradu za izgradnju i rekonstrukciju parovoda do stadiona Maksimir.

Pročitajte više