Zagrebe, zašto štitiš ubojicu?

SUTRA se navršava tri mjeseca do dana kada je brutalno pretučen zagrebački maturant Luka Ritz koji je 16. lipnja preminuo od izljeva krvi u mozak.

Od prošlog mjeseca na stupovima javne rasvjete na zagrebačkim ulicama mogu se vidjeti plakati s naslovom "Zagrebe, zašto štitiš ubojicu?" na kojima je nepoznati autor objavio fotorobot mladića kojeg se sumnjiči za brutalni napad odnosno ubojstvo Ritza.

"Mladić s ove slike, star oko 17 godina, visok 170 centimetara, tada svjetlije kraće kose dužine do jednog centimetra, mršavijeg lica, uvučenih obraza i pravilnog nosa, pretukao je Luku Ritza 6. lipnja ove godine, nakon čega je Luka preminuo. Prošlo je već više od dva mjeseca, a ubojica je još na slobodi!", stoji na plakatu.

Autor plakata nadalje piše da "čovjek toliko puta umire koliko puta izgubi svoje najbliže", te zaključuje "koliko još puta moramo umrijeti da bi proradila građanska svijest, a ubojica izručen u ruke pravde?"

Ubojica i dalje na slobodi

Podsjetimo, Luka Ritz je napadnut na Mostu slobode, gdje su njega i prijatelja na autobusnoj stanici zaskočila dvojica nasilnika koji su ih htjeli opljačkati.

Mladići su nasilnicima rekli da kod sebe nemaju ništa, pa su ih ovi prividno pustili na miru, ali su se kasnije vratili i napali ih.

Nesretni Luka je nekoliko dana proveo u bolnici nakon čega je pušten na kućnu njegu. Nakon par dana stanje mu se naglo pogoršalo te je umro tijekom operacije na Rebru.

Zagrebačka policija početkom srpnja je uhitila jednog 17-godišnjaka koji se nije odazvao na poziv policije, međutim nakon što je priveden s njim je obavljen razgovor te je zaključeno da se ne radi o napadaču na Ritza.

R.I.
Foto: I.Ć.

Pročitajte više