Zagrepčanka dobila račun za vodu od 78.000 kuna

ZAGREPČANKA Maja-Nicole Kovačević, stanarka zgrade u ulici Prevoj, dobila je od Vodoopskrbe i odvodnje račun u iznosu od gotovo 50.000 kuna plus dodatnih više od 25.000 kuna kamata, a njena susjeda na čak 230.000 kuna, javlja RTL.

Ima osam dana za platiti račun za vodu koju, kako je kazala, nije potrošila.

"Da, i ne znam što ću zapravo. Ogromna je cifra koju ne mogu podmiriti i koju ne bih trebala podmiriti", rekla je Kovačević.

Još prošle godine obavijestila Vodovod da je pukla cijev na parkiralištu

Rekla je kako u stanovima, kao ni u cijeloj zgradi, nije došlo do puknuća cijevi, već na parkiralištu te da je o svemu obavijestila Vodovod još u svibnju 2018. godine. Prvo joj je stigao račun od 47 tisuća kuna, potom od 25 tisuća kuna, a sad od 78 tisuća kuna, i to kao predovršni prijedlog za ovrhu.

Susjeda dobila račun od 230.000 kuna, a sestra od 5000 kuna

"Dopisujem se s Vodoopskrbom godinu i pol dana, međutim nisam dobila nikakav konkretan odgovor. Znači, uvijek je to nešto proslijedit ćemo dalje, javit ćemo se, da bih, evo, prije sedam dana dobila taj veliki račun", rekla je Kovačević koja nije jedina s enormno visokim računom. Njena susjeda dobila je, pak, predovršni račun od 230.000 kuna, a njena sestra koja živi u istoj zgradi od 5000 kuna. Prema izračunu, potrošile su 22 milijuna litara vode.

"Moj komentar je da je suludo da su nekim moćnicima otpisani dugovi, da ih sad ne spominjemo ovdje, a nama običnim ljudima stižu cifre od po deset, petnaest i 20 tisuća eura koje nema šanse da možemo platiti, a i zašto bismo jer, na kraju krajeva, cijevi su pukle van naše zgrade, to ne možemo, kako smo mogli znati to", kazala je Katarina Kovačević-Kotzmuth.

VIO: Račune mogu platiti na rate

Iz Vodoopskrbe i odvodnje, pak, tvrde da su odgovorni samo za javni dio sustava, a da se na predmetnoj lokaciji radi o kvaru na internom dijelu instalacije. Kažu da su računi ispravni te da se mogu platiti na rate.

Pročitajte više