Žalac u dvorištu ima parkiran luksuzni Mercedes: "To su moji roditelji kupili"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

LUKSUZNI Mercedes E klase, vrijedan barem 50.000 eura i u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila, već dulje vrijeme stoji parkiran u dvorištu obiteljske kuće ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac u Vinkovcima, a nije naveden u njezinoj imovinskoj kartici.

Ovu je informaciju ministrica Žalac komentirala u saboru.

"Auto su kupili roditelji... rentali su ga..."

"Auto je mojih roditelja. Ne razumijem čemu tolika prašina. Kada auto koji kupim bude u mom vlasništvu, prijavit ću ga u imovinskoj kartici. Stoji u mom dvorištu jer je brat doveo svoj auto kod roditelja pa ga oni nemaju gdje parkirati. Auto su roditelji kupili prije dva mjeseca. Auto je rentan po ugovoru o najmu, roditelji će ga otkupiti", kazala je ministrica Žalac te dodala kako će još morati "provjeriti s roditeljima je li auto kupljen ili rentan".

Na opasku novinara kako se radi o novom automobilu koji je registriran u siječnju ove godine, ministrica je samo odgovorila: "Da, i?"

Na pitanje novinara kakav je njezin odnos sa šibenskim poduzetnikom Josipom Stojanovićem Jollyjem, vlasnikom tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car čiji je i Mercedes u njezinom dvorištu, odgovara: "Poznajem gospodina Jollyja i poznavat ću ga do kraja života".

Novinari su ministricu pitali i hoće li podnijeti ostavku, ali ona se samo okrenula i otišla. Više nije htjela odgovarati na pitanja.

Dnevni najam 1250 kuna

Luksuzni Mercedes E klase zagrebačkih registarskih oznaka, vrijedan barem 50.000 eura i u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car šibenskog tajkuna Josipa Stojanovića Jollyja, čiji dnevni najam stoji najmanje 1250 kuna, već dulje vrijeme stoji parkiran u dvorištu obiteljske kuće ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac u Vinkovcima.

Susjedi obitelji Žalac u razgovoru s reporterima Jutarnjeg lista tvrde da je luksuzna limuzina parkirana tamo već nekoliko mjeseci, da je vozi suprug Mario Žalac.

U imovinskoj kartici ministrice sada samo stoji da suprug u vlasništvu ima stari Mercedes iz 1995. vrijedan 24.000 kuna.

Pročitajte više