"Vrijedna i sposobna ekspertica" Gabrijela Žalac zatvorila tvrtku

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

BIVŠA ministrica Gabrijela Žalac donedavno je imala tvrtku Mega EU projekti za savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem.

Žalac je prvo, nakon što je smijenjena s mjesta ministrice u vladi Andreja Plenkovića, otvorila obrt nazvan MEGA PROJEKTI, a prošle godine društvo s ograničenom odgovornošću MEGA EU PROJEKTI. Osim izrade projekata, registrirana je za razne djelatnosti - od odnosa s javnošću, preko usluga fotokopiranja i čišćenja prostora, do turističkih usluga, iznajmljivanja nekretnina itd.

Njena tvrtka više ne postoji.

Tvrtka bivše ministrice, koju je njen šef Andrej Plenković hvalio kao sposobnu i vrijednu, kao veliku stručnjakinju za EU fondove, pravu eksperticu, izbrisana je iz sudskog registra prije tjedan dana, točnije 23. lipnja.

Sastala se s Plenkovićem

Zanimljivo je da je ovog tjedna Nacional objavio kako je Žalac preko HDZ-ovog tajnika Katičića tražila sastanak s Plenkovićem.

Tjednik piše kako je Žalac u problemima jer joj brojne firme sada otkazuju konzultantske poslove, pa je tražila sastanak s Plenkovićem, s kojim se našla početkom lipnja, par dana nakon susreta s Krunoslavom Katičićem, glavnim tajnikom HDZ-a.

Izvor blizak Žalac ustvrdio je za Nacional da se ona svom bivšem šefu požalila na egzistencijalne probleme.

U siječnju izašla iz pritvora

Podsjetimo, ova bivša ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova uhićena je u akciji koju je iniciralo europsko tužiteljstvo zbog sumnje da je preplaćeni posao nabave softvera, plaćenog uglavnom sredstvima europskog fonda, namjestila prijatelju, zbog čega je bila u pritvoru do siječnja ove godine.

Žalac je iz vlade otišla u srpnju 2019. zbog brojnih afera koje su je pratile tijekom mandata, a našla se i pod Uskokovom istragom s bivšom državnom tajnicom Josipom Rimac.

Pročitajte više