Žalba na odluku o puštanju osumnjičenih djelatnika Karlovačke pivovare

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Karlovcu, koje je prošlog tjedna podnijelo istražni zahtjev protiv petero djelatnika Karlovačke pivovare, žalilo se na rješenje Županijskog suda u Karlovcu kojim je odbijen prijedlog Odvjetništva za određivanje pritvora za osumnjičene djelatnike, prenosi HRT.

Odvjetništvo naime smatra da je zaključak Županijskog suda kako ne postoji opravdana bojazan da bi okrivljenici mogli utjecati na svjedoke, pogrešan.

U Odvjetništvu smatraju da okrivljenici Gabor Ligeti, Slaven Siladić, Zrinka Odrčić, Marija Tufeković i Marinko Kovačević, s obzirom na njihovu rukovodeću ulogu u Karlovačkoj pivovari, svojim autoritetom mogu utjecati na svjedoke, tj. djelatnike pivovare.

Petero odgovornih djelatnika pivovare nalaze se pod istragom zbog osnovane sumnje da su počinili teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti tj. da su odgovorni za ispuštanje ugljik dioksida u potok kod pivovare pored kojeg se prije tri tjedna istim plinom otrovao bivši djelatnik Karlovačke pivovare Zdravko Martinović.

I.K.
Foto: Radio Mrežnica

Pročitajte više