Zamjenik ministra vanjskih poslova Šimonović u Švicarskoj

ZAMJENIK ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske Ivan Šimonović, boravio je u službenom posjetu Švicarskoj gdje ga je primio predsjednik Nacionalnog vijeća i Savezne skupštine Švicarske Konfederacije Yves Christen, a obavljeni su i službeni razgovori s državnim tajnikom švicarskog ministarstva vanjskih poslova Franzom von Daenikenom, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Šimonović i Christen razmijenili su mišljenja u vezi daljnjeg razvoja odnosa između Hrvatske i Švicarske. Razgovaralo se o perspektivi budućih gospodarskih odnosa između dviju zemalja, s naglaskom na turizam i angažman švicarskih ulagača na području Republike Hrvatske, nastavlja se u priopćenju.

Šimonović i Von Daeniken razgovarali su o aktualnom stanju bilateralnih odnosa te situaciji na području jugoistočne Europe. Isto tako, podrobno su razmotrena multilateralna pitanja poput uloge Ujedinjenih naroda u međunarodnom poretku, kao i odnos Hrvatske i Švicarske s Europskom unijom, kaže se na kraju priopćenja.


Pročitajte više