ZAMJENIK MINISTRice OBRANE U POSJETu PROTUPOŽARNIM postrojbama OS-A

Protupožarna zaštita posao je civilnih tijela, poglavito Ministarstva unutarnjih poslova, ali i Oružane snage Republike Hrvatske u tome sudjeluju u sve tri grane i vrlo kvalitetno, ocijenio je zamjenik ministrice obrane Zlatko Gareljić nakon obilaska namjenski organiziranih protupožarnih postrojba Ministarstva obrane u vojarnama u Divuljama i Lori u Splitu.

Zrakoplovstvo u protupožarnoj zaštiti sudjeluje "canadairima" i helikopterima, kopnena vojska namjenski organiziranim postrojbama, a Hrvatska ratna mornarica brodovima namijenjenim prijevozu opreme i ljudi, objasnio je Gareljić.

U Zapovjedništvu HRM-a u Lori Gareljić je o ustroju i potrebama namjenskih postrojba razgovarao sa zapovjednikom HRM-a kontraadmiralom Zdravkom Kardumom, a u vojarni "Knez Trpimir" u Divuljama sa zapovjednikom vatrogasnih operativnih snaga brigadirom Nikom Puđom. Susreo se i sa zapovjednikom Četvrtog korpusa stožernim brigadirom Matom Obradovićem i načelnikom Stožera Zrakoplovne baze pukovnikom Mirkom Kovačem.

Upitan je li zadovoljan zatečenim stanjem i spremnošću za protupožarnu sezonu, Gareljić je kazao da će o tome moći govoriti na jesen kad završi sezona. No dobrim smatra organizacijske promjene koje su počele prije dvije godine, i koje su, među ostalim, pridonijele da su Divulje postale glavnim operativnim središtem u obrani od požara na obali.

(Hina) dstr dd

Pročitajte više