Zamjenik šefa misije OESS-a u RH sastao se s gradonačelnicom Dubrovnika

ZAMJENIK šefa Misije OESS-a (Organizacije za europsku sigurnost i suradnju) u Hrvatskoj veleposlanik Robert W. Becker i šef vladinog Ureda za suradnju s međunarodnim institucijama Tomislav Vidošević razgovarali su danas s dubrovačkom gradonačelnicom Dubravkom Šuicom.

Svrha posjeta su konzultacije s lokalnim vlastima o tome kako poboljšati suradnju OESS-a, lokalnih vlasti i hrvatske Vlade o temama vezanim uz mandat misije, stoji u OESS-ovu priopćenju.

Dubrovačka gradonačelnica Šuica i zamjenik šefa Misije OESS-a Becker razgovarali su o načinima poboljšanja odnosa između različitih etničkih zajednica u Dubrovniku i šire.

Becker je, navodi se u priopćenju, izrazio zadovoljstvo gradonačelničinim radom u razvijanju boljih kontakata i dijaloga sa Sarajevom, Mostarom i Kotorom.

Razgovaralo se i o pozitivnoj ulozi vijeća nacionalnih manjina u Dubrovniku koja su osnovana nakon provedbe Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

Veleposlanik Becker sutra će u Šibeniku otvoriti OESS-ov trening za novoizabrane predstavnike manjinskih vijeća, navodi se u priopćenju.

Pročitajte više