Zamutio se izvor rijeke Jadro iz koje vodu pije šire splitsko područje

Foto:Pixsell/Ivo Cagalj/

ZBOG veće količine kiše koja pada u posljednjih nekoliko dana, zamutio se izvor rijeke Jadro koja pitkom vodom napaja šire područje Splita, izvijestili su iz splitskog Vodovoda i kanalizacije, no ističu da je voda iz slavina još uvijek ispravna za piće.

Iz te gradske tvrtke poručuju da je zbog zaliha u vodospremama voda iz slavina još uvijek ispravna za piće, bez potrebe prethodnog prokuhavanja.

Može doći do povećanja mutnoće pitke vode u vodoopskrbnoj mreži

"Uređaj za mjerenje vrijednosti mutnoće vode na samom izvoru rijeke Jadro pokazao je zamućenje iznad dopuštenih vrijednosti te je za očekivati kako bi u dogledno vrijeme, nakon pražnjenja vodosprema, moglo doći do povećanja mutnoće pitke vode i u vodoopskrbnoj mreži na području Splita, Solina, Podstrane, Kaštela, Segeta, Okruga i Trogira", izvijestili su iz ViK-a.

Također napominju kako djelatnici Laboratorija za pitke vode i uprava Vodovoda i kanalizacije stalno prate situaciju i na vrijeme će informirati javnost o eventualnim mjerama koje treba poduzeti u slučaju povećanja parametra mutnoće vode u vodoopskrbnoj mreži.

Pročitajte više