Zapad Zagreba bez tople vode od petka. Dobit će je tek oko srijede?

Ilustracija: Borna Filić/Pixsell

U PETAK navečer HEP Toplinarstvo je izvijestilo da je u zapadnom dijelu Zagreba privremeno obustavljena isporuka toplinske energije, i to u naseljima Trešnjevka, Voltino, Gajevo, Staglišće, Gredice, Jarun, Vrbani, Rudeš, Prečko, Špansko, Malešnica i Gajnice.

Došlo je do puknuća magistralnog cjevovoda gradskog vodovoda koji prolazi kroz područje Elektrane-toplane Zagreb, uslijed čega su poplavljena proizvodna postrojenja, koja su iz sigurnosnih razloga odmah isključena, dodali su.

"U tijeku je detaljnije utvrđivanje uzroka kvara nakon čega će se pristupiti hitnoj sanaciji te ponovnoj uspostavi isporuke toplinske energije. HEP Toplinarstvo moli građane za strpljenje i razumijevanje", stajalo je u priopćenju koje su poslali u petak u večernjim satima.

Što se od tada dogodilo?

Dio građana i danas je bez tople vode, a prema informacijama Radio Sljemena, tek sredinom tjedna kvar će se popraviti.

"Po mojim informacijama, došlo je do puknuća zbog građevinskih radova koji su u tijeku od strane HEP-a kao investitora, međutim, istraga će to do kraja dokazati. Ovisno o tome će se financirati sanacija same cijevi. Što se tiče građana koji nemaju toplu vodu, to nije nešto što je u gradskoj domeni, gradskih poduzeća. Toplu vodu isporučuje HEP, a mi isporučujemo vodu", rekao je jučer zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, prenosi HRT.

HEP optužuje Zagreb

"Trebalo je punih sat i 10 minuta da Vodoopskrba i odvodnja zatvori magistralni vodovod čije je puknuće uzrok tomu da pola Zagreba nema tople vode. Zbog toga je postrojenje Elektrane-toplane u Zagorskoj poplavilo, a do toga ne bi došlo da je reakcija ViO-a bila pravovremena", rekao je direktor HEP Proizvodnje Robert Krklec, prenosi Radio Sljeme, dodajući kako će građani zapadnog dijela grada biti bez tople vode do sredine idućeg tjedna.

Tko je kriv za puknuće cijevi, nadamo se, otkrit će istraga.

Pročitajte više