Zapalili kuću i napali obitelj Banjolučanke koja je upozoravala na korupciju

MASKIRANI napadači naoružani pištoljima pretukli su u četvrtak iza ponoći 30-godišnju trudnicu Vedranu Ivanov i njenog nevjenčanog supruga, 28-godišnjeg Alena Jelića, nakon čega su zapalili njihovu kuću u banjolučkom naselju Motike, javljaju Nezavisne novine.

Ivanova je početkom veljače javno u medijima govorila o svojem lošem iskustvu tijekom rada kod privatnih poslodavaca i o korupciji u inspekcijskim organima.

Nezavisne novine doznaju i kako je cijeli napad promatrala dvogodišnja djevojčica, Vedranina kći iz prvog braka, a koja je boravila kod majke.

Iz banjolučkog Okružnog tužiteljstva priopćeno je u četvrtak kako su maskirani napadači tražili od Ivanove "određenu dokumentaciju", a kada je nisu dobili, pretukli su nju i Jelića, a zatim ih zajedno s kćerkom odveli u podrum. Nakon toga zapalili su im kuću.

Prema nalogu dežurnog tužitelja policija je obavila očevid i pokrenula istragu u cilju hvatanja napadača. Napad na Ivanovu i njenu obitelj u četvrtak je oštro osudio Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Pročitajte više