Zapaljena ploča na vratima islamske zajednice u Dubrovniku

PLEKSIGLAS ploča koja se nalazila na vratima džamije u Dubrovniku zapaljena je kasno sinoć u Dubrovniku. Požar je izbio oko 2.45 sati, a policija još ne zna tko je zapalio ploču kao ni motive tog čina, javlja HRT.

Brzom dojavom susjeda i pravodobnom intervencijom spriječeno je širenje vatre. Policija je odmah obavila očevid, a po riječima Ivice Didovića iz Ureda načelnika Dubrovačko-neretvanske Policijske uprave, utvrđeno je da je ploča zapaljena otvorenim plamenom

Predstavnici islamske zajednice u Dubrovniku zatražili su da policija rasvjetli ovaj slučaj, a za počiniteljem tog izgreda još se traga.

Predsjednik Izvršnog odbora Islamske zajednice u Dubrovniku Fehim Vukotić ističe da je i prije bilo problema. Dogodilo se nekoliko izgreda, kao što je na primjer pisanje uvredljivih grafita, ali proteklih šest godina nije bilo izgreda.

Dubrovački imam Islamske zajednice Salkan Herić ističe kako se u posljednjih petnaestak godina dogodilo više izgreda nego u posljednjih 70, što je, kako je rekao, jasna poruka ovlaštenim tijelima da zaustave počinitelje.

(Screenshot: )

Pročitajte više