Zaposlenik Milanovićevog ureda mrtav pijan skrivio nesreću, auto završio na krovu

Nije fotografija osoba ili događaja iz teksta Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

Ovih je dana na Općinskom prekršajnom sud u Zagrebu osuđen zaposlenik Ureda predsjednika republike jer je u listopadu prošle godine pijan skrivio prometnu nesreću. Prema presudi, u organizmu je u trenutku nesreće imao najmanje 2.11 promila alkohola, a nije bio ni vezan sigurnosnim pojasom.

I. K. je jurio zagrebačkom Branimirovom ulicom, a dolaskom do križanja s Ulicom I. Štefanovečki izgubio je nadzor nad vozilom "te je u nekontroliranom kretanju kotačima naletio na rubni kamen s južne strane navedenog kolnika, nakon čega je sletio s kolnika na meki teren s južne strane kolnika, a potom je u zanošenju i rotiranju po navedenom mekom terenu stražnjim dijelom vozila naletio na stablo."

Oslobođen troškova postupka jer nema veliku plaću

Auto je od siline udarca završio na krovu, jednim dijelom u ukrasnoj živici, a I. K. je u nesreći ozlijeđen.  

“Vozio sam manje od 60 kilometara na sat, ali bila je magla i kolnik sklizak i ja sam samo u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom te kotačem udario u rizol i nakon toga u stablo. Od udarca sam izgubio svijest, a kasnije sam pozvao policiju i hitnu te sam prevezen u KB Dubrava.

Žao mi je što je do ovoga došlo, molim sud da uzme u obzir činjenicu da nemam prijevoznog sredstva do posla, a radim smjenski 12-24 sata te sam vrlo često na terenu. Zato molim da sud bude blag kod izricanja kazne i zabrane upravljanja”, rekao je pred sudom.

I. K. je proglašen krivim te mora platiti kaznu od 730 eura. Osim toga, dobio je i jednomjesečnu zabranu upravljanja motornim vozilima. Sutkinja ga je oslobodila troškova postupka jer je rekao da ima plaću od 1020 eura, što je sutkinja ocijenila nedostatnim.

Pročitajte više