Zapovjednik preminulog vatrogasca: Ne mogu opisati koliko je to dobro dijete

Screenshot: RTL

NAKON što je u u subotu popodne u kobnom požaru krovišta obiteljske kuće u Velikoj Gorici preminuo mladi vatrogasac Ivan Galeković, RTL je razgovarao sa zapovjednikom JVP Velike Gorice Borislavom Turanom te glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem.

Tiuran: Svi smo u šoku

"Svi smo u šoku, svi smo u nevjerici. Ne mogu opisati koliko je to dobro dijete. Stvarno dobro dijete. Mlad, dobar čovjek koji nije imao nikada nikakvih primjedbi, koji je izvršavao na neki način sve što mu se postavljalo pred njega", rekao je Borislav Turan, vidno potreseni zapovjednik JVP-a Velike Gorice u kojoj je djelovao preminuli vatrogasac. Dodao je i da će im u pomoć doći kolege iz Zagreba kako bi mogli prebroditi ovu situaciju.

Nesretnom vatrogascu je pozlilo tijekom intervencije

"Prije svega, izražavam sućut obitelji i djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Grada Velike Gorice. Ovo je težak i žalostan dan", rekao je Tucaković i objasnio kako je došlo do tragedije. Prema njegovim riječima, vatrogasci su bili opremljeni svom potrebnom opremom pri intervenciji, ali pri njenom kraju, pozlilo mu je. 

"Zatražio je pomoć, hitna je bila vrlo blizu i prevezla ga u bolnicu, ali nakon kraćeg vremena javili su nam da je preminuo”, rekao je Tucaković. Dodao je i kako se radilo o vrlo zahtjevnoj intervenciji jer su temperature bile vrlo visoke, i to ne samo zbog požara, nego i u zraku.

"Što se tiče samog požara, očevid još traje, kao i obdukcija. Očekujemo izvješće”, dodao je Tucaković.

Tucaković: Naš je posao opasan

Pojasnio je i da je posao vatrogasaca opasan zbog čega je bitno učiniti sve kako bi rizik bio smanjen.

"Sam rizik je vrlo velik. Vrlo je bitna obuka i priprema, u što sam siguran da je svakog dana provode moji kolege u postrojbama. Međutim, dogodi se ovakav slučaj. Nažalost, naš je posao opasan", rekao je Tucaković.

Pročitajte više