Zaražen djelatnik bolnice u Puli, u Splitsko-dalmatinskoj 20 zaraženih

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U PROTEKLA 24 sata zabilježena su 62 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 553.

Među njima su 122 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 7 pacijenata.

Nema preminulih.

STANJE PO ŽUPANIJAMA

  • Istarska 1 novi
  • Virovitičko-podravska 0 novih
  • Vukovarsko-srijemska 7 novih
  • Bjelovarsko-bilogorska 0 novih
  • Primorsko-goranska 1 novi
  • Ličko-senjska 1 novi
  • Požeško-slavonska 1 novi
  • Splitsko-dalmatinska 20 novih
  • Zadarska 3 nove
  • Osječko-baranjska 1 novi
  • Zagrebačka 1 novi
  • Sisačko-moslavačka 0 novih
  • Koprivničko-križevačka 0 novih
  • Brodsko-posavska 8 novih
  • Međimurska 0 novih

RAZVOJ DOGAĐAJA MOGLI STE TIJEKOM DANA PRATITI NA INDEXU

14:00 U protekla 24 sata zabilježena su 62 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 553, javlja Stožer civilne zaštite.

Među njima su 122 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 7 pacijenata.

Nema preminulih.

13:10 U Međimurju nema novih slučajeva, a nije poznat ni jedan aktivni slučaj tako da je ova županija bez korone.

13:00 U Splitu je održana konferencija za medije. Stožer je dao upute za predstojeću sinjsku Alku te za blagdan Velike Gospe. Apeliraju ljude da drže razmak.

12:13 U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske zabilježeno je osam novih slučaja zaraze koronavirusom. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako iznosi 175, dok je broj aktivnih slučajeva 21.

Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je 77, dok su testirane 44 osobe. 

12:00 Koprivničko-križevačka županija nema novih slučajeva koronavirusa.

11:50 U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Ostalo je još devet pacijenata oboljelih od ove zarazne bolesti na području županije, od toga pet pacijenata na području grada Petrinje, te po jedan pacijent na području grada Siska, Kutine, Novske i Popovače.

11:37 U Zagrebačkoj županiji jedna novooboljela osoba, šest izliječenih.

11:36 U zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je ukupno 128 uzoraka, a samo jedan je bio pozitivan na koronavirus, i to osobe iz Osijeka.

11:35 Na području Zadarske županije otkrivene su tri osobe zaražene koronavirusom.

U Zadarskoj županiji troje je novooboljelih od koronavirusa, a riječ je o jednoj ženi i dvojici muškaraca s područja općina Poličnik, Bibinje i Gračac, izvijestili su u petak iz Županijskog stožera civilne zaštite.

Jedna od tih osoba, napominje se u priopćenju, bila je u samoizolaciji i razvila simptome bolesti, a ostalim dvjema osobama utvrđeni su kontakti te su stavljeni pod nadzor.  

Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 93 uzorka, aktivni nadzor provodi se nad 146 osoba, a na covid odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirano je četvero pacijenata. Četiri su osobe izliječene.

Od početka epidemije na području Zadarske županije od covida-19 oboljelo je 93 muškarca, najviše u dobnoj skupini između 30 i 39 godina, te 95 žena, najviše u dobnoj skupini između 20 i 29 godina.

U protekla 24 sata službenici PU zadarske evidentirali su dva kršenja samoizolacije.

11:30 U Splitsko-dalmatinskoj županiji evidentirano je 20 novih slučajeva.

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 338 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 20 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 8 osoba, iz Kaštela 1 osoba, iz Makarske 2 osobe, iz Sinja 4 osobe, iz Trilja 1 osoba, iz Gradca 2 osobe, iz Podstrane 1 osoba i iz Segeta 1 osoba. Uz 20 novooboljelih pozitivna na COVID infekciju je i 1 osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Od ukupnog broja novooboljelih njih 9 su kontakti prethodno oboljelih dok se ostalih 11 epidemiološki obrađuju. 507 osoba nalazi se u samoizolaciji.

10:40 U Požeško-slavonskoj evidentiran je jedan novi slučaj.

"U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 7 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 11 osoba, a ukupno je testirano 3931 osoba. Na posljednjem testiranju bio je 31 uzorak od kojih je jedan uzorak pozitivan na korona virus (COVID-19). Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba", stoji u priopćenju stožera.

10:15 Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata je jedna novooboljela osoba. Ukupno je oboljelo 32 osobe od covida-19 od čega su dva aktivna slučaja, 29 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula. U protekla 24 sata testirane su 3 osobe.

09:55 Jedan je novooboljeli pacijent na području Primorsko-goranske županije, a riječ je mlađoj osobi koja se vratila s odmora u Dalmaciji.

09:35 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u posljednja 24 sata na koronavirus je testirano 12 osoba i svi su nalazi negativni

09:35 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata sedam je novih pozitivnih osoba, objavio je županijski Stožer.

Među novooboljelima su po dvije osobe iz Nuštra i Privlake te po jedna iz Vinkovaca, Komletinaca i Cerne.

08:55 Osmi dan zaredom na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih od virusa SARS-CoV-2. Od deset testiranih osoba, svi su bili negativni.

08:50 U Istri je zabilježen jedan novi slučaj.

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 139 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je 1 pozitivan", stoji u priopćenju.

"Osoba je zdravstveni djelatnik Opće bolnice Pula. Obavljene su sve protuepidemijske mjere i dekontaminacija prostora. U mjere samoizolacije stavljena su 4 zdravstvena djelatnika. Opća bolnica Pula redovno pruža sve zdravstvene usluge", pišu.

08:20 Čekaju se novi podaci po županijama.

08:15 Koronavirus ušao u vinkovački starački dom, 14 zaraženih završilo u bolnici. >Opširnije

Pročitajte više