KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Tri nove zaraze koronavirusom u splitskom Zavodu za zapošljavanje

Ilustracija: Milan Sabic/PIXSELL

NAKON što je u utorak zaraza koronavirusom utvrđena kod jedne radnice splitskog Zavoda za zapošljavanje, danas su u istoj instituciji potvrđena još tri slučaja zaraze, potvrđeno je za Index iz HZZ-a.

>> Zaražena radnica na splitskom Zavodu za zapošljavanje, obavezne maske i rukavice

"Prema najnovijim informacijama zaduženog epidemiologa, u Područnoj službi Split Hrvatskog zavoda za zapošljavanje potvrđena su još tri slučaja zaraze Covidom -19 za koje se vjeruje da su se zarazili prilikom posjeta susjednoj državi. Trenutno je ukupno 4 zaraženih djelatnika PS Split, a tijeku je prikupljanje informacija o bliskim kontaktima zaraženih osoba.

Svim djelatnicima PS Split preporučuje se da se i dalje strogo pridržavaju mjera za sprečavanje širenja zaraze, a ako netko osjeća bilo kakve simptome (peckanje grla, kašalj, povišenu temperaturu, malaksalost i sl.) preporuka je da se jave svom obiteljskom liječniku i postupaju po njegovim uputama.

Testirana 23 radnika

Područna služba Split u redovnom je kontaktu s epidemiološkom službom te koordiniramo poduzimamo sve aktivnosti u skladu s propisanim postupkom", rečeno nam je iz HZZ-a. 

U Područnoj službi Split radi 95 osoba, a njih je 23 testirano na koronavirus. 

Podsjetimo, prvozaražena je donedavno bila na bolovanju koje nema veze s covidom-19 i zaraznim bolestima, a počela je raditi prije nekoliko dana i u sobi je sjedila sama.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više