Zaraženo još radnika iz Švedske i malo dijete kod Osijeka. Umro muškarac s Murtera

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

U POSLJEDNJA 24 sata u Hrvatskoj je potvrđeno šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrle su dvije osobe, izvijestio je u petak Nacionalni stožer civilne zaštite na konferenciji za medije. 

"Broj novooboljelih u 24 satnom razdoblju je šest, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2243", rekla je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević.

Četvero novooboljelih je iz Brodsko-posavske županije, a po jedan je novi slučaj u Osječko-baranjskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji. 

Umrle su još dvije osobe, muškarac u KBC Split rođen 1963. godine, a u Klinici za infektivne bolesti muškarac rođen 1977. godine. Time je ukupan broj umrlih od koronavirusa 99.  

Dosad je testirano ukupno 59.911 osoba, od kojih u posljednja 24 sata njih 1820.

Hospitaliziranih ima 15 manje, što znači da su u bolnici 102 pacijenta, od kojih je pet na respiratoru. 

Ukupan broj od ozdravljenih je 2011, a ukupno su na današnji dan bolesna 132 pacijenta. U samoizolaciji je 471 osoba. 

Stanje po županijama 22. 5.

 • Istarska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 92
 • Virovitičko-podravska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 9
 • Bjelovarsko-bilogorska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 10. Svi ozdravili
 • Vukovarsko-srijemska - Novih 0. Ukupno 41.
 • Krapinsko-zagorska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 140
 • Karlovačka - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 30
 • Požeško-slavonska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 8
 • Splitsko-dalmatinska - Novih 1. Dosad ukupno slučajeva 558
 • Zadarska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 87
 • Šibensko-kninska - Novih 0. 1 preminuli. Dosad ukupno slučajeva 91
 • Zagrebačka - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 129
 • Grad Zagreb - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 478
 • Osječko-baranjska - Novih 1. Dosad ukupno slučajeva 131
 • Primorsko-goranska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 72
 • Međimurska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 8
 • Varaždinska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 47
 • Ličko-senjska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 22
 • Brodsko-posavska - Novih 4. Dosad ukupno slučajeva 37
 • Dubrovačko-neretvanska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 118
 • Sisačko-moslavačka - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 34
 • Koprivničko-križevačka - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 92

>> RAZVOJ DOGAĐAJA IZ MINUTE U MINUTU MOGLI STE PRATITI NA INDEXU

13:03 Na današnji dan nema novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti COVID-19 na području Sisačko-moslavačke županije. Preostala su još tri pacijenta na županijskom području koja boluju od ove zarazne bolesti.

12:48 Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

12:46 Na području Zagrebačke županije 24 dana za redom nema novooboljelih.

12:41 Novooboljelih nema ni u Zadarskoj županiji

12:37 Na području Krapinsko – zagorske županije u protekla 24 sata još 3 osobe ozdravile su od COVID-a 19; iz, Đurmanca, Novog Golubovca i Huma na Sutli. Ukupan broj ozdravljenih osoba je 136, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 2. U protekla 24 sata testirana su 64 uzorka, te nisu evidentirane novooboljele osobe s područja Krapinsko-zagorske županije. Dosad su testirana 2637 uzorka. Još uvijek se čekaju rezultati  7 briseva.

12:05 U tijeku je presica u Međimurju. Nema novooboljelih.

12:03 Prema izvješću NZJZ-a SDŽ, od ukupno 248 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije jedna osoba iz grada Hvara zaražena je koronavirusom. Od ukupnog broja obrađenih testova, 59 testova je s Brača. Na području Splitsko-dalmatinske županije izliječeno je 448 osoba.

23 osobe su hospitalizirane. 24 zdravstvena djelatnika nalaze se u samoizolaciji.

3 osobe su na respiratoru, i to 2 iz Splitsko-dalmatinske županije i 1 iz Šibensko-kninske županije. Jedna osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 559 slučajeva zaraze koronavirusom.

11:58 Deveti dan u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih osoba od covida-19, tako da je broj oboljelih u toj županiji i dalje 91, a oporavilo se 79 pacijenata.

U KBC-u Split preminula je muška osoba s područja otoka Murtera, rođena 1963. godine, što znači da je s današnjim danom ukupno pet osoba s područja Šibensko-kninske županije preminulo od covida-19.

11:39 Broj zaraženih koronavirusom na području Brodsko-posavske županije raste. Dobra je vijest da je riječ o osobama koje su pod kontrolom i čiji je izvor poznat, što omogućava kontrolu cijele situacije.

Naime, od jučer pristiglih 15 radnika Đuro Đaković Montaže, koji su po dolasku u Slavonski Brod odmah smješteni u karantenu, dvoje ima covid-19. Još dvije osobe su također zaražene.

"Svih 15 radnika po ulazu u Hrvatsku jučer su testirale naše kolege iz Krapinsko-zagorske županije. Nalazi su stigli kasno sinoć, a prema njima dvije osobe su pozitivne na koronavirus, dok ih je 12 negativno. Kod jednog radnika ćemo još ponoviti testiranje", za SBplus kazao je ravnatelj brodskoposavskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, izv. prof. prim. dr. sc. Ante Cvitković

Video:  Ivica Galovic/PIXSELL

10:14 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 5 slučajeva zaraze koronavirusom (covid-19), 4 osobe se nalaze u kućnoj izolaciji, a jedna osoba je hospitalizirana. U samoizolaciji se trenutno nalaze 4 osobe, 40 uzoraka je poslano na analizu te je ukupno testirano 1098 osoba.

Danas je 9. dan bez novooboljelih osoba u Požeško-slavonskoj županiji.

9:47 Jedan novi slučaj u Osijeku.

Od 164 uzorka testirana na covid-19 u zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek, nijedan nije bio pozitivan, nažalost, od devet testova obavljenih u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ jedan je bio pozitivan. Riječ je o malom djetetu iz Gata koje je od ranije u samoizolaciji s majkom pozitivnom na koronavirus. To je već osma pozitivna osoba u ovom selu.

Ukupan broj oboljelih na koronavirus na području Osječko-baranjske županije od početka epidemije iznosi 133, s tim da je do sada 110 izliječeno, 14 se nalazi na kućnom liječenju, a na liječenju u KBC-u Osijek je ostao samo jedan pacijent (jedan je jučer upućen na kućno liječenje). Nažalost, do sada je preminulo ukupno osam osoba.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo OBŽ, u zadnja 24 sata smanjen je broj osoba u samoizolaciji, s 11 na samo osam.

9:46 U Ličko-senjskoj županiji 34. dan nema novooboljelih osoba.

9:38 Novooboljelih nema ni u Karlovačkoj županiji.

9:24 Punih dvadeset dana zaredom na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od koronavirusa, javili su iz tog stožera. U posljednja 24 sata 17 osoba je testirano na koronavirus. Njihovi nalazi bili su negativni.

9:16 Nacionalni stožer je najavio da će danas održati konferenciju za medije u 14 sati.

9:15 U protekla 24 sata u Istarskoj županiji ispitano je 55 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus. Nema novooboljelih.

9:00 Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je županija u kojoj nema zaraženih osoba koronavirusom. Jučer su testirane 44 osobe i svi su nalazi negativni. Novih slučajeva nema 37 dana.

Pročitajte više

 

Pročitajte više