Zastupnik koji je pred Beljakom objavio da napušta HSS: "Bit ću na listi DP-a"

Screenshot: HRT/HTV

Donedavni saborski zastupnik Željko Lenart i Matejaš Jozipović gostovali su u Studiju 4 na HTV-u. Komentirali su nadolazeće parlamentarne izbore. Lenart je početkom ovog mjeseca napustio Hrvatsku seljačku stranku, u kojoj je obnašao dužnost glavnog tajnika. 

Objasnio je kako stranku napušta nakon 29 godina članstva i da je razlog za to samovolja predsjednika stranke Kreše Beljaka. Odluku je objavio na konferenciji, a zanimljivo da je Beljak s novinarima slušao Lenartovo obraćanje. Lenart je sad objavio da će se natjecati na listi Domovinskog pokreta.

Jozipović: Vi zavaravate hrvatske birače

"Ja izlazim na listi Domovinskog pokreta u sedmoj izbornoj jedinici na trećem mjestu. Odlučio sam podržati ljude koji imaju domoljubnu politiku, ljude koji su protiv rodne ideologije, ljude koji su za očuvanje ruralnog prostora, sela, tradicije i običaja hrvatskog naroda, protiv zamjene stanovništva, za bolje plaće", kazao je. 

"Mislim, sve ono za što bi se svaki normalan političar trebao boriti ako voli svoj hrvatski narod i ako želi biti narodni zastupnik, a ne saborski", dodao je. Za razliku od Lenarta, Jozipović nije pretjerano sklon Domovinskom pokretu. 

"Domovinski pokret, to je smrt za hrvatsku državu. To je politički projekt, odnosno poslovni projekt te grupacije koji su zarobili hrvatsku državu. Ja se borim godinama protiv takvog načina funkcioniranja i vi zavaravate hrvatske birače na ime domoljublja, nacionalnosti i hrvatstva, a to je prevara", poručio je. 

Pročitajte više