Zastupnik Roma u saboru o obračunu u Vukomercu: "To su rasistički ispadi"

Foto: Index

VELJKO KAJTAZI, zastupnik romske manjine u saboru, komentirao je danas obračun koji se u srijedu dogodio u zagrebačkom naselju Vukomerec, kada su članovi dviju romskih obitelji kalašnjikovima pucali po automobilima i zgradama pored škole.

"Uslijed nemilih događaja u Vukomercu koji su obilježili tjedan, zabrinut sam i epilogom koji je pogodio cijelu romsku zajednicu - a to su rasistički ispadi pojedinaca, kako prema članovima obitelji koji su i sami žrtve okršaja, tako i prema njihovoj djeci i ostatku romske zajednice u Vukomercu.

Jedno zlo ne opravdava drugo tako da najoštrije osuđujem nasilne ispade pojedinaca, javno vrijeđanje i dovođenje u pitanje prava na dom i život tamošnje romske zajednice. Vjerujem da će institucije adekvatno kazniti one koji su odgovorni, ali neću dopustiti da zbog toga oni koji su uznemireni koriste priliku da istim, nasilnim metodama, ugrožavaju ostatak zajednice, a pogotovo djecu koja su i sama žrtve cijele situacije.

Kada nasilni pojedinci budu trajno izdvojeni, očekujem i nadam se da će se život u Vukomercu vratiti u normalne tokove te da se ovakve situacije neće ponavljati", komentirao je.

Pročitajte više