Zatraženo razrješenje ravnateljice Psihijatrijske bolnice "Lopača"

RAVNATELJICA Psihijatrijske bolnice "Lopača" Mirjana Vulin, bit će razriješena dužnosti na traženje ministra zdravstva Darka Milinovića, nakon što je Zdravstvena inspekcija utvrdila nepravilnosti i kršenje zakona u toj ustanovi.

Naime, kako se ranije pisalo u medijima, u toj psihijatrijskoj ustanovi pod prisilom su se zatvarala djeca i mladež koji su bili pacijenti, a boravak u bolnici opisan je kao o(p)stanak u neljudskim uvjetima.

Otkriveno je da je 15 maloljetne djece, koja su imala poremećaje u ponašanju, bilo prisiljeno na život sa starijim pacijentima, u dobi od oko četrdeset godina. Štoviše djeca u dobi od 13. do 17. godina svojedobno su dijelili paviljon i s 50-godišnjacima. Također je otkriveno kako roditelji navodno nisu ni smjeli posjetiti djecu u bolnici.    

Ministar Milinović neće stati tek na tome, pa je iz Ministarstva zdravstva najavljeno, s obzirom da su otkriveni stručni propusti, kako će predmet Psihijatrijske bolnice "Lopača" biti proslijeđen Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci.

I.Ć.
Foto:Index

Pročitajte više