Zatukao suprugu čekićem kako ne bi morala umrijeti u staračkom domu ili bolnici

Screenshot: YouTube

DENVER Beddows (95) zatukao je suprugu Olive (88) čekićem u njihovom domu u Warringtonu nakon što ga je preklinjala da ju ubije jer nije željela umrijeti u staračkom domu ili bolnici, piše Independent.

Supruga je preživjela višestruke lomove lubanje i teške ozljede te se, ironično, oporavlja u bolnici. Beddows je od incidenta 4. veljače u pritvoru, a sudac Clement Goldstone jučer je donio presudu.

Oprostila mu je i želi se ponovo ujediniti

Na samom početku izricanja presude Goldstone je rekao Beddowsu da neće ići u zatvor. Rekao je da mu je supruga oprostila i želi se ponovo ujediniti s njim.

"Ovo je zaista prava ljubav koju ste bez sumnje zaslužili u preko 65 godina predanog, odanog te vašim riječima sretnog i savršenog braka punog ljubavi", rekao je sudac.

Popustio je pod pritiskom depresije i nagovaranja

Devet mjeseci prije napada čekićem Olive je doživjela prometnu nesreću nakon koje je imala velikih problema sa psihičkim i fizičkim zdravljem. Jako se bojala da će završiti u staračkom domu i neprekidno je molila supruga da ju ubije.

Beddows također pati od dugotrajne depresije i na kraju je popustio pod "velikim pritiskom" te prvo suprugu udario tavom, a zatim nekoliko puta čekićem u glavu.

"Što sam učinio, a ona još uvijek pati... Zašto nije umrla? Ona je najljepša žena na svijetu, a ja sam sve još pogoršao. Bio bih sretan da sam ispao ubojica", rekao je Beddows tijekom suđenja. "Nije željela živjeti. Žao mi je. Toliko sam ju volio", dodao je.

Osuđen je na dvije godine uvjetne kazne.

Pročitajte više