Zatvara se još jedno kontejnersko naselje u Petrinji

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

NAKON dvije i pol godine od razornog potresa koji je pogodio petrinjsko područje i života u kontejnerskom naselju na Sajmištu, danas je počelo uklanjanje prvih mobilnih stambenih jedinica. Savjetnica za civilnu zaštitu i vatrogastvo u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i imovinu Grada Petrinje Sanja Mandić Vuksanović potvrdila je da na Sajmištu ostaje 51 korisnik.

Odvezena su 22 stambena kontejnera CROSCO. Iz tih kontejnera je iseljeno 36 osoba koje su smještene u adekvatan smještaj putem javnog poziva, bilo putem smještaja u Dom za starije i nemoćne ili u stan u Sisku, čiji najam također subvencionira država, rekla je Mandić Vuksanović.

Ovog petka bit će dovršen odvoz svih CROSCO-ovih kontejnera. To će biti odvezeni kontejneri koji su služili za skladište, vešeraj i kuhinju, dodala je. Ostali korisnici mobilnih stambenih jedinica na Sajmištu ostaju u kontejnerima koje je donirala Turska, ukupno njih 51.

U Petrinji su bila postavljena četiri kontejnerska naselja

Na području Petrinje bila su postavljena četiri kontejnerska naselja - u Prnjavoru Čuntićkom, u Češkom selu, u prigradskom naselju Mošćenica i najveće na petrinjskom Sajmištu. Nakon zatvaranja onoga u Prnjavoru Čuntićkom i Češkom selu, pred zatvaranjem je i kontejnersko naselje u Mošćenici. Nakon što prvo bude ispražnjeno kontejnersko naselje u Mošćenici, u planu je da nakon uklanjanja kontejnera ondje bude parkiralište za kamione.

Gostujući u emisiji Trenica Petrinjskog radija koncem ožujka gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes rekla je da postoji velika mogućnost da ljude iz mobilnih stambenih jedinica smjeste u odgovarajući smještaj do kraja ljeta. U danima nakon potresa u četiri kontejnerska naselja na području Petrinje bilo je smješteno 380 korisnika, a sada odgovarajući smještaj čeka još 51 korisnik.

Pročitajte više