Završena obdukcija dječaka iz Sesveta; uzrok smrti nagnječenje mozga

UZROK smrti 14-godišnjeg učenika Mišela Kovačine iz Sesveta snažno je nagnječenje mozga koje je zadobio skačući na glavu u bazen, izjavio je novinarima danas patolog pulske Opće bolnice dr. Ilija Kučinar nakon obavljene obdukcije.

Kovačina se u nedjelju nakon skakanja na glavu u bazen turističkog naselja Girandela, gdje bio je na ekskurziji, počeo žaliti na glavobolje, zbog čega su pozvani liječnici labinskog Doma zdravlja. Bio je hospitaliziran u pulskoj Općoj bolnici, gdje je umro u srijedu u 23 sata.

Iako pogođeni teškom tragedijom, njegovi su roditelji odlučili donirati njegove organe te su se pismeno izjasnili pulskim liječnicima koji su obavili eksplantaciju dječakovih organa.

Koordinator transplantacijskog programa pulske Opće bolnice i dopredsjednik Hrvatske donorske mreže dr. Zdenko Mitar u izjavi novinarima kazao je kako su obavili multiorgansku eksplantaciju sukladnu propisima i to uz suglasnost obitelji.

Pritom je izrazio, kako je rekao, neizmjernu zahvalnost onim roditeljima koji su, usprkos velikoj tuzi i boli, dali dozvolu za eksplantacijom organa njihova sina čime su potvrdili visoku humanost i dobročinstvo.

Pročitajte više