Završeni 27. Dani satire- odluke ocjenjivačkog suda

SVEČANOM dodjelom nagrada večeras su u kazalištu Kerempuh završeni 27. Dani satire, smotra najboljih komediografskih ostvarenja na kojoj je od 1. lipnja izvedeno 18 predstava.

Ovogodišnji Dani satire bili su posvećeni Geni Senečiću najizvođenijem hrvatskom komediografu između dva rata. Obrazloženja nagrada Zlatni smijeh pročitao je predsjednik ocjenjivačkog suda Ivo Štivičić, a nagrade je dodijelio ravnatelj Kazališta Kerempuh Duško Ljuština.

Zlatni smijeh, veliku nagradu "Večernjeg lista" za najbolju predstavu u cjelini, dobila je predstava "Komšiluk naglavačke" Nine Nuić, u režiji Saše Anočića i izvedbi HNK Ivana pl. Zajca Rijeka. Saša Anočić dobio je za režiju iste predstave nagradu za najbolju režiju, a Nina Nuić nagradu za najbolji tekst .

Zlatni smijeh "Mladen Crnobrnja Gumbek" , glavna nagrada za mušku ulogu dodijeljena je Draženu Mikuliću za ulogu Žige u predstavi "Komšiluk naglavačke".

Nagrada za glavnu žensku ulogu dodijeljena je Dariji Lorenci za ulogu u predstavi "Noževi u kokošima" Davida Harrowera u režiji Saše Anočića i izvedbi Teatra Exit iz Zagreba i Neovisne umjetničke scena "Barutana" Osijek.

Najbolja kabaretska predstava je predstava "Magic act show" Renea/Tariku/Illumana u izvedbi Satiričkog kazališta "Krerempuh" iz Zagreba.

Nagrada "Ivo Serdar" za, od publike najbolje prihvaćenu ulogu,

dodijeljna je Tariku Filipoviću za ulogu u predstavi "Magic act show". Nagrada "Sabrija Biser" - mladom glumcu za uspjelo interpretiranu ulogu karakterne komike dodijeljana je Dori Lipovčan za ulogu sestre Angelike u predstavi "Fritzspiel" Borisa Senkera u režiji Roberta Raponje i izvedbi Epilog teatra Zagreb i INK Pula.

Zlatni smijeh- pet ravnopravnih glumačkih nagrada dodjeljene su Mladeni Gavran za uloge u predstavi "Hotel Babilon" Mire Gavrana u režiji Aide Bukvić i izvedbi Teatra Gavran iz Zagreba, Bojani Gregorić za ulogu Brooke Daniels u predstavi "Popcorn" Bena Eltona u režiji Dražena Ferenčine, izvedbi "Gavelle" iz Zagreba, Zrinki Kolak Fabijan za ulogu Juliške u predstavi "Komšiluk naglavačke"

Alenu Liveriću za ulogu Kreše u istoj predstavi, Davoru Svedružiću za ulogu Josipa Zeljića, seljaka, u predstavi "Čaruga" Ivana Kušana u režiji Damira Lončara i izvedbi Zagrebačkog gradskog kazališta "Komedija".

Zlatni smijeh - tri posebna priznanja dodijeljna su- Tamari Obrovac za glazbu i izvedbu glazbe u predstvi "Jelka kod Ivanovih" Aleksandra Vvedenskog u režiji Nebojše Borojevića i izvedbi ZEKAEMA i Daske iz Siska, Damiru Borojeviću za scenski pokret i scenografiju u predstavi "Jelka kod Ivanović", Mladenu Domašu-Fljufu, kazališnom mačku, za posvemašnju predanost teatru.

Nakon podjele nagrada izvedena je predstava "Magic act show".

Pročitajte više