Završeni Šoljanovi dani

Deseti Šoljanovi dani završeni su danas ocjenom da su bili uspješni i nadom da će i u sljedećim godinama ta manifestacija imati važno značenje za hrvatsku književnost, a posebno za Rovinj, grad u kojemu je Antun Šoljan imao drugi dom. L

Ovim jubilarnim danima pokrovitelji su bili Ministarsvo kulture, Istarska županija i grad Rovinj, a priredili su ih Pučko otvoreno učilište grada Rovinja i Društvo hrvatskih književnika.

Sudionici Šoljanovih dana razmatrajući buduću koncepciju manifestacije složili su se da i dalje u središtu bude književno-znanstveni skup o Šoljanu ili o nekom Šoljanovom suputniku, izvedba nekog manjeg Šoljanovog dramskog teksta ili radio drame, zatim pjesnički susreti i predstavljanje knjige koja može biti vezana uz Šoljanove tekstove ili djelo.

Ovogodišnji Dani Šoljanovi dani ugostili su nestora hrvatske suvremene književnosti Dragutina Tadijanovića, te vodećeg kantautora Arsena Dedića, a uz redoviti književno-znanstveni kolokvij u kazalištu "Gandusio" priređeno je koncertno izvođenje Šoljanove radio drame "Čovjek koji je spasio Nizozemsku" u adaptaciji i režiji Joška Ševe.

(Hina) atod yln

Pročitajte više