Završili sajmovi "kućni ljubimci" i "vrt i dom"

Sedmi međunarodni sajam ´Kućni ljubimci´ i osmi međunarodni sajam ´Vrt i dom´, koje je od 7. ožujka razgledalo više od 20 tisuća posjetitelja, završeni su danas na Zagrebačkom velesajmu (ZV).

Na deset tisuća četvornih metara izložbenog prostora nastupio je 101 izlagač iz 13 zemalja: Belgije, Češke, Francuske, Indije, Italije, Nizozemske, Njemačke, Poljske, SAD-a, Slovenije, Švedske, Švicarske i Hrvatske, priopćeno je danas sa ZV-a.

Središnji događaj sajma ´Kućni ljubimci´, na kojem su izlagali proizvođači hrane i drugih proizvoda za kućne životinje, bila je Međunarodna izložba i ocjenjivanje pasa ´C.A.C.I.B. Zagreb´. Na izložbi je predstavljeno 1800 pasa 139 pasmina.

Održani su i međunarodno natjecanje u agilityju (preskakanje prepona i drugih prepreka) na kojem je nastupilo 84 pasa, zbor sudaca za pasminu hrvatski tornjak i revija mačaka.

Na sajmu ´Vrt i dom´ bilo je izloženo sjemenje, sredstva za uzgoj bilja te alati i oprema za uređenje vrtova, balkona i okućnica. Nastupile su poljoprivredne škole s demonstracijom cijepljenja voćaka, vinove loze i ruža te izrade cvjetnih aranžmana.

Uz sadnice, lončanice i jabučni ocat prodavali su se ekološki prehrambeni proizvodi, ljekovite masti, tinkture i tonici

Posebno priznaje za visoku razinu ukupnog nastupa na sajmu kućnih ljubimaca dobila je tvrtka ´Nestle Purina´ - Predstavništvo u Zagrebu, a priznanja za nastupe zagrebačke tvrtke ´DJD´ i ´Master Food´. Pohvale su dobila poduzeća ´DL Zagreb´ i ´LP Commerce´, a za dizajn je nagrađena tvrtka ´Morski san´ iz Zagreba.

Za visoku razinu ukupnog nastupa na sajmu ´Vrt i dom´ posebno priznanje je dobilo zagrebačko poduzeće ´Zrinjevac´. Priznanja za nastupe dobila su poduzeća ´Drezga-Deržić´ Brestovje/Rakitje, ´Samoborka´, Udruženje obrtnika grada Zagreba (sekcija cvjećara) i Ustanova za rehabilitaciju hendikepiranih osoba profesionalnom rehabilitacijom i zapošljavanjem - URIHO iz Zagreba. Pohvale su dobili ´M.R.G.´ iz Pazina i Sjemenarna iz Zagreba.

Dodijeljene su i brojne diplome za suradnju u organizaciji tih sajmova, koji su, po ocjeni organizatora, ispunili očekivanja.

Pročitajte više