Zbog bure zatvorena dionica autoceste A1

ZBOG jake bure dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, te državna cesta D 54 Maslenic-Zaton Obrovački zatvorene su za sav promet.

Zbog prometne nesreće prekinut je promet dionicom državne ceste D 2 Dubrava Križovljanska-Brezje Dravsko.

Jadranskom magistralom između Bakra i Svete Marije Magdalene te Paškim mostom prometovanje je dopušteno samo osobnim vozilima. Krčkim mostom promet je zabranjen za vozila I. skupine (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).

Zbog ugaženog snijega otežano se vozi u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. HAK upozorava vozače da ne voze bez zimske opreme.

Olujna bura i ostatak dana

U Državnom hidrometeorološkom zavodu prognoziraju da će ostatak dana biti većinom oblačno te da se na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije mogu očekivati i kraća sunčana razdoblja.

U kopnenom području očekuje se još mjestimice slab snijeg, a na južnom Jadranu kiša. Snijeg nošen jakom burom moguć je ponegdje uz obalu sjevernog Jadrana i u unutrašnjosti Dalmacije. Povremeno će puhati umjeren, u gorju i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka, mjestimice i olujna bura. Najviša dnevna temperatura zraka bit će od -3 do 1, a na Jadranu od 5 do 10°C.

Pročitajte više