Zbog Jace policija privela petero Imoćana: Krivi su jer ne vole premijerku?!

KAKO INDEX doznaje, petoricu Imoćana privela je policija zbog instalacije sa Jacinom glavom i donjim rubljem. Instalacija je premijerku trebala dočekati prilikom posjete imotskom Trimotu, upropaštenoj tekstilnoj firmi. Radnicama su u zadnji čas prije Jacinog posjeta podijelili četiri zaostale plaće kako bi se izbjegli širi neredi.

Privedeni članovi Udruge mladih Imotski

Privedeni Imoćani su, kako doznajemo, članovi Udruge mladih Imotski i htjeli su svojom instalacijom upozoriti na žalosnu sudbinu Trimota, tvrtke koja nije smjela propasti.

Gaćice i majice sa Jacinom glavom članovi Udruge izvjesili su još sinoć na Dogani, staroj stanici za otkup duhana. Jutros su hitro reagirali vatrogasci i komunalni redari. Poskidali su izvješeno, no članovi Udruge nisu se predali, nego su postavili transparent "Vratite ukradeno". Nakon toga su privedeni u postaju. Policija i gradska vlast učinili su sve da se premijerka u Imotskom osjeća ugodno. 

"Mi postupamo..."

U PU splitsko-dalmatinskoj ništa nisu željeli izjaviti o uhićenju Imoćana. Postupanje je u tijeku, samo nam je kratko kazala Sanja Nazlić iz PU splitsko-dalmatinske. Nismo tako mogli doznati niti zbog čega je policija uredovala. Čini se da će ih prijaviti za remećenje javnog reda i mira. Tako se danas kvalificira slobodno izražavanje.

"Ne znam, nit' me briga..."

Stranačka policija je, sasvim je to evidentno, uredovala kako Jaci ne bi bilo neugodno. Instalacija je navodno skinuta po nalogu imotskog gradonačelnika Ante Đuzela, koji je nedavno prebjegao iz HSP-a u HDZ. Interesantno, Đuzel nema pojma da je itko od njegovih sugrađana priveden, niti da je bilo problema sa instalacijom.

"Pravo da vam kažem, ne znam ništa, niti me zanima", bio je vrlo jezgrovit Đuzel.

Pročitajte više