Zbog ministra Primorca povučena Arena

ZBOG članka u Areni u kojem je ministar Dragan Primorac prikazan kao nasilnik, tjednik je povučen iz tiskare, a špekulacije o tome tko je intervenirao pri povlačenju broja različite su.

piše kako se šuška da je upravo suvlasnik EPH Ninoslav Pavić samoinicijativno intervenirao pri povlačenju broja, a saznaje kako je netko iz tiskare dojavio izravno u Banske dvore informaciju o sadržaju, te da je nakon intervencije iz Vlade Pavić odlučio stopirati izlazak Arene.

Glasnogovornik Vlade Ratko Maček odbacuje bilo kakvu umiješanost njega, Vlade i premijera Sanadera u poslove izdavanja lista, kao i saznanja o spomenutoj prošlosti današnjeg ministra, piše Novi list.

Naime, u tekstu koji je trebao biti objavljen u novom broju tjednika Arene pisalo je kako je ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac pretukao svoju tadašnju djevojku Sanju Pavelu, nekad poznatu novinarku i voditeljicu emisije Sedma noć na HTV-u, danas suprugu košarkaša Josipa Vrankovića, piše Večernji list.

Glavni urednik Arene Damir Jirasek izjavio je kako je članak povučen zbog dodatnog provjeravanja činjenica, te ako se dodatnom provjerom navodi pokažu točnima sve će biti objavljeno u jednom od idućih brojeva. Jirasek tvrdi kako nije istina da je Pavić intervenirao pri povlačenju teksta.

Dragan Primorac, koji je sa Sanjom Pavelom u vezi bio sedam godina, demantira navode iz Arene, tvrdeći kako nikada prema njoj nije postupao nasilnički.

"Da se to dogodilo, pola Splita brujilo bi o tome. Sanja i ja prohodali smo vrlo mladi, sa 16-17 godina, i naša veza potrajala je sedam godina, do 1990. Tada smo otišli u Ameriku, ali se Sanji taj način života nije svidio i ona se vratila kući. Otad Sanju, koja je danas majka dvoje djece, nisam vidio niti sam bio u kontaktu s njom" – rekao je za Primorac.

Iz ove Primorčeve izjave doznajemo da je sadašnji ministar s 24 godine, pred sam rat, pobjegao u SAD.

Uzrujani Primorac tvrdi da ga netko na sve načine želi diskreditirati, jer se priča kako ima privatni zavod za forenziku, zatim da je čovjek CIA-e, te da je bio hiperaktivno i neshvaćeno dijete što je, prenosi Večernji, razlog za sve njegove frustracije.
Sanja Pavela također nije željela komentirati neobjavljeni tekst. "Ne mogu vam ništa reći, obratite se sadašnjem ministru Primorcu. Onaj koji je to napravio, neka sam potvrdi ili demantira." – rekla je Pavela za Novi list.

Pročitajte više