Zbog napada čekićem na bivšu ljubavnicu sedam godina zatvora

MUŠKARAC koji je krajem ožujka na cesti pokušao ubiti bivšu ljubavnicu izudaravši ju čekićem po glavi danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora.

Uz zatvorsku kaznu 36-godišnjem Draženu Čačiću je zbog zločina koji je, po mišljenju suda, počinio iz čistog osvetoljublja, dosuđeno i obvezno psihijatrijsko liječenje.

Čačić je optužen da je bivšu ljubavnicu 26. ožujka ove godine izudarao čekićem jer s njim nije željela razgovarati o njihovom ljubavnom odnosu, prekinutom nekoliko mjeseci ranije. Na dan zločina nasilnik je automobilom došao do kuće svoje bivše ljubavnice, a nakon što je ona odbila razgovor i uputila se prema poslu, krenuo je za njom, prišao joj s leđa i više puta udario čekićem po tjemenu.

Čačićev motiv bila je osveta jer je partnerica prekinula njihovu vezu, ocijenilo je sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Zdenka Konjića. Po ocjeni suda, optuženi se osvećivao nedužnoj osobi u namjeri da ju liši života, a pritom je bio potpuno svjestan svoga čina.

Pročitajte više