Zbog Oluje susjedu zadavio telefonskom žicom

MILEVU DOMJANKOVIĆ, 71-godišnju staricu ubio je zbog izjave da su Hrvati u Oluji napravili masakr njezin susjed Darko Vlahovac, 33-godišnji muškarac iz Grede pokraj Siska.

Zbog ubojstva koje se dogodilo između 29. i 30. ožujka ove godine Vlahovac je osuđen na 11 godina zatvora.

"Pjevao sam hodajući ulicom i vidio kako moja susjeda Mileva ispred svoje kuće hrani mačke. Pozvala me da joj pomognem popraviti daljinski upravljač za TV, jer nije mogla smanjiti ton. Ja sam ušao, prvi put u svojem životu i počeli smo razgovor." - izjavio je Vlahovac, koji se kobne večeri vraćao iz gostionice u obližnjem naselju Sela, piše Jutarnji list.

"Pitala me zašto pjevam "Juru i Bobana" dok idem ispred njezine kuće, činim li to da nju vrijeđam i izazivam." - kazao je Vlahovac, te dodao da je s Milevom, koja je bila srpske nacionalnosti, zatim razgovarao o Domovinskom ratu.

Nakon svađe oko toga tko je rat započeo, on je u jednom trenutku ustao i omotao joj telefonsku žicu oko vrata. Žrtva se zbog jakog pritiska nije mogla braniti i na mjestu je preminula.

"U tom trenutku meni se smračilo pred očima, sjetio sam se svojih poginulih prijatelja, a susjeda mi je svojom provokacijom digla živac i ja sam poludio, uzeo žicu i omotao joj je oko vrata." - rekao je osuđeni Vlahovac.

Na suđenju je kazao kako je nije imao namjeru ubiti, a tri sata nakon ubojstva izmjereno mu je 1,79 promila u krvi, piše list.

Pročitajte više