Zbog preopterećenja pala web stranica Ku Klux Klana: Hoće li boja kože Obamu koštati života?

"NAŠA službena stranica (kkk.bz) prolazi tehničke poteškoće zbog prevelikog broja posjeta (posjećenost se mijenja iz sata u sat). Molimo vas, posjetite neke naše druge web stranice i pogledajte informacije na njima... Hvala... I nastavite pokušavati", nepismena je obavijest koja je istaknuta na pomoćnoj stranici Ku Klux Klana, kkk.com.

Službena stranica je kolabirala nakon što je za predsjednika SAD-a izabran čovjek koji je strah i trepet svakog čistokrvnog kukluxklanovca - crnac s muslimanskim srednjim imenom, ni manje, ni više nego - Hussein, poput iračkog pokojnog vođe Saddama.

U ovim teškim trenucima za ponos bijelih anglosaksonskih protestanata, jer teško je biti ponosan bijelac u državi kojoj je na čelu "crnčuga", došlo je do panike WASP-ova, čiji je šef, pastor Thomas Robb neposredno prije američkih predsjedničkih izbora objasnio da će oni krenuti u rasni rat ukoliko pobijedi demokrat Barack Hussein Obama. Na stranici je jasno istaknuta i njegova poruka naslova u zabrinutom i zastrašujućem tonu: "Ameriko, našu naciju je osudio Bog!":

"Rat protiv bijelaca" i rasni rat

"U tijeku je rat protiv bijelaca. Ali naš narod - moja bijela braćo i sestre - ostat će predan nenasilnom rješenju. To rješenje mora se sastojati od solidarnosti u bijelim zajednicama diljem svijeta. Mržnja za našu djecu i njihovu budućnost raste i buja iz dana u dan. Ostanite čvrsti u svojim uvjerenjima. Volite svoje naslijeđe i nastavite svjedočiti drugima da postoje bolji načini od ratom razdrtoga, nasilnoga, socijalističkog, novog svjetskog poretka. Taj put je kršćanski put - zakon i red - ljubav prema obitelji - ljubav prema naciji. Ovo su načela zapadne kršćanske civilizacije. U tijeku je rat za uništenje ovih stvari. Molite se da naš narod uvidi pogreške u svojim postupcima i vrati osjećaj odanosti. Pokajte Ameriku! Budite vjerni svojoj braći u vjeri", stoji u Robbovoj "miroljubivoj" poruci.

On je, podsjetimo, prije dva dana britanskome Sunu ispričao da nipošto ne želi da KKK-ovci ubiju Baracka Obamu, jer bi od njega mogli napraviti novog mučenika, novog Matina Luthera Kinga, ali da u kampove njihove organizacije pristižu pristalice čak i iz Engleske kako bi se obučili za rasni rat koji je izvjestan ukoliko demokrat pobijedi.

Sigurnosna čahura i prvi neuspjeli pokušaj atentata

Obama je pod teškim osiguranjem još od svibnja 2007. godine, dotad neviđenih 18 mjeseci uoči izbora, dok je držeći svoj pobjednički govor, prvi puta do tada bio zaštićen za metke neprobojnim pleksiglasom. Još početkom godine u svom je govoru u New Yorku progovorio o "sigurnosnoj čahuri" u kojoj živi, ponavljajući stalno ohrabrujuću frazu:

"Imam najbolje osiguranje na svijetu. Prestanite se brinuti", poručio je svojim pristašama. Sigurnosne službe strahuju za njegov život, pogotovo u ovom konfuznom prijelaznom razdoblju dok ne dođe pod osiguranje Bijele kuće, piše AFP, zato što je sada ipak ranjiviji i bjelački ekstremisti možda baš u ovo vrijeme planiraju njegovo ubojstvo. Prošloga su tjedna u Tennesseeju, podsjetimo, uhićeni bjelački ekstremisti 20-godišnji Daniel Cowart i 18-godišnji Paul Schlesselman, koji su planirali ubojstvo demokratskog kandidata.

Koliko je Barackov život u Božjim, a koliko u rukama sigurnosnih službi?

Sigurnosni stručnjak Fred Burton, pretpostavlja da su zbog Obame agenti sigurnosnih službi već infiltrirani u rasističke organizacije kako bi mogli predvidjeti rasom motivirani atentat. Priznaje da ova situacija nalaže sigurnosni režim kao nijedan do sada. Za Alnett Wooten, 86-godišnju crnkinju koja je čekala u redu za glasanje u utorak, Obamina je sudbina u Božjim rukama.

"Nikada nisam mislila da ću poživjeti dovoljno dugo da glasam za crnog kandidata", kazala je Wooten AFP-u te dodala: "Samo se nadam da će ga On zaštititi".

U SAD-u od metka godišnje pogine grad veličine Vinkovaca

Osim najava o rasnom ratu, tri jeziva statistička podatka vezana za SAD bude strah za život prvog izabranog crnog predsjednika: u njima postoji 200 tisuća registriranih komada vatrenog oružja, preko 30 tisuća poginulih od metka godišnje i u atentatima su im ubijena četiri, a ranjena dva predsjednika. Ne treba nikako zaboraviti da su ubijena i tri vrlo važna borca za ljudska prava: Martin Luther King Jr., Malcom X i Medgar Evers, kojega je ubio pripadnik upravo Ku Klux Klana 1963. godine.

"Ne želim zazvučati kao prorok sudnjega dana", izjavio je Robb na Whitepride.tv-u  i upitao "ali što će se dogoditi s ovom nacijom". Upozorio je da bi izbor Obame za predsjednika mogao "probuditi" bijelce diljem države.

A.Benačić
Foto: AFP

Pročitajte više