Zbog primanja mita građevni inspektor Josip Makjanić u pritvoru

GRAĐEVNI inspektor splitske podružnice Uprave za inspekcijske poslove Josip Makjanić jučer je nakon što je uhićen u preuzimanju mita sproveden istražnom sucu Županijskog suda u Splitu koji mu je odredio pritvor, priopćio je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK).

USKOK je, otkrivši da taj građevni inspektor od jednoga francuskog državljanina traži novac kako u nadzoru izgradnje njegova objekta ne bi postupio po zakonu, na nalog istražnog suca Županijskog suda, Odjelu organiziranog kriminaliteta splitskodalmatinske PU podnio zahtjev da obavi tajne izvide.

Policija je utvrdila osnovanu sumnju da je inspektor Makjanić od 7. do 14. prosinca u Jelsi u više navrata tražio 3000 eura kako zbog utvrđenih protiv francuskog investitora ne bi podnio prekršajnu prijavu.

USKOK u priopćenju navodi da je inspektor Makjanić 14. prosinca u jutro u svom uredu od francuskog državljanina preuzeo traženu novčanu svotu te da je odmah uhićen i sproveden istražnom sucu Županijskog suda u Splitu.

Nakon ispitivanja istražni je sudac odredio da se zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo primanja mita po članku 347. stavka 1 Kaznenog zakonika protiv Makjanića provede istraga, a određen mu je i pritvor.

Pročitajte više