Stravična nesreća na Sveticama: Loborcu i vozaču kamiona određen jednomjesečni istražni pritvor!

Foto: Nenad Dugi/Cropix

ŽUPANIJSKI sud u Zagrebu odredio je jednomjesečni istražni zatvor za Ivana Loboreca i Stjepana Brdarića koji su sudjelovali u nesreći na Sveticama u kojoj su poginuli Dario Puljić i njegov sin Patrik, potvrdio je Indexu glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić.

"Stjepanu Brdariću je pritvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, budući da su u trenutku nesreće s njim u kombiju bila njegaova dvojica suradnika, dok je Loborcu određen zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, budući da je već jednom kazneno gonjen zbog prebrze vožnje prije tri godine", kazao nam je Devčić.

Podsjetimo, nesreća se dogodila u utorak ujutro na raskrižju Ulice Svetice i Granešinske ulice. Iako policija ne želi otkriti kojom je brzinom Loborec sa svojom Celicom naletio na dječaka i njegovog oca, polomljeni metalni stupići i odlomljeni komadi betona svjedoče da je brzina bila velika. Nije također javnosti poznato niti je li kombi zaista oduzeo prednost Loborecu ili ga je Loborec jednostavno želio prestići.

A da je Loborec veliki ljubitelj brzine najbolje svjedoči njegov Facebook profil, oblijeplijen fotografijama kobne Toyote Celice i komentarima iz kojih je vidljivo da mu "opaliti po gasu" nije stran pojam.

Pročitajte više