Zbog smrti mlade doktorice u Sarajevu na cestama presretači i veći broj policije

NAKON što je sarajevska doktorica Azra Spahić preminula nakon što ju je pregazio pijani vozač, policijske kontrole u glavnom gradu Bosne i Hercegovine su pojačane.

Jučer je održana i hitna sjednica vlade kantona Sarajevo na kojoj su članovi vlade predstavili mjere koje su donijeli s ciljem osiguranja što veće sigurnosti u prometu.

Najavljene nove mjere

Vlada se, kako prenosi Radio Sarajevo, odlučno zalaže za sustavnu borbu protiv prometnih prijestupnika te su najavljene pojačane preventivne i represivne mjere na terenu. Za provedbu tih mjera zaduženi su ministarstvo unutarnjih poslova i uprava policije kantona Sarajevo.

"Na ulicama Sarajeva povećava se broj policijskih službenika angažiranjem 195 novozaposlenih, pojačava se rad jedinice interventne policije i jedinice za sigurnost prometa na terenu, povećava se broj mobilnih radara, a pojačat će se i rad 'presretača'. Također, povećat će se broj policijskih ophodnji na najfrekventnijim raskrižjima u gradu u vremenu od 19 do 7 sati. Jedna od najavljenih mjera je trajno oduzimanje vozila prekršiteljima prometnih pravila, povećanje kazni za prekršaje te smanjenje brzine kretanja u naseljenim mjestima", priopćeno je.

Pojačan policijski nadzor

"Prva mjera koju smo donijeli jest da je pojačan policijski nadzor na svim frekventnim raskrižjima u kantonu Sarajevo od 19 do 7 sati. Tu će biti angažirane policijske snage koje su sada na raspolaganju, a od 1. lipnja ćemo završiti proceduru zapošljavanja 195 novih policijskih službenika koji će biti u mogućnosti pomoći postojećim jedinicama da svoj posao obavljaju na najbolji mogući način“, pojasnio je potpredsjednik vlade Dedović.

Već u subotu fotoreporter portala Radiosarajevo.ba zabilježio je pojačane policijske kontrole na ulicama Sarajeva. Tijekom nadzora, policijski službenici su iz prometa isključili 12 alkoholiziranih vozača i osam vozača bez vozačke dozvole.

Pročitajte više